28 Ağustos 2009 Cuma

Soğuk Duşa Bir Adım...

Bizim ülkeye gelen teknik direktörlerin rotasyon anlayışı mı garip yoksa yedek futbolcuların dahi oynadıkları maçı ''angarya'' görmesinden midir nedir ne zaman herhangi bir takım sahaya yedeklerle çıkacak olsa artık o takımdan ''tuhaf davranışlar'' bekler oldum.

Bir yedek oyuncunun temel amacı nedir? Profesyonellik ve kazandığı para doğrultusunda kendisini her an oynayacakmış gibi hazır tutmak, sahaya çıktığı zaman yani eline fırsat geçtiği zaman kendisini göstermek için cansiperane oynayıp, hocasının gözüne girmeye çalışmak, maçı izleyen taraftara kendisini beğendirip ''Yahu Osman (ya da herneyse) bu maçta nasıl ilk onbir çıkmaz'' dedirtmek bu amaçlardan birkaç tanesi değil midir? Peki Uğur Boral'ın o vurdumduymaz oyunu, o suratındaki kireç gibi ifade, gollerden sonra kutlamalara ''zoraki'' katılması, belki katılmamasının nasıl bir izahı olabilir? Wederson'un bitse de gitsek havasında oynadığı futbolu bizzat kendisi nasıl açıklar?

Maçın başında Andre Santos kendi yarattığı pozisyonda golü atınca herkes işin gol şova dönüşeceğini sandı ancak hayatımda gördüğüm en kötü ve en ağır takımlardan olan FC Sion makine düzeninde oynayıp önce ilk golü, sonra ikinci golü atınca gerçekler tüm çıplaklığıyla ortaya çıktı. Andre Santos'un penaltı golüne kadar homurdanmalar, ıslıklamalar arş-ı alaya yükselirken artık herkes Daum'dan apar topar oyuncu değişikleri yapmasını bekledi. Devrenin sonlarında Kazım'a yapılan penaltıyı Andre Santos bir kez daha gole çevirince sular yeniden duruldu. İkinci yarıda oyuna Güiza ve Emre'yi alan Daum ''Ne olur ne olmaz'' diyerek turu garanti altına almaya çalıştı. Belli ki o da ''soğuk duş'' ihtimalini hissetti ve oyuncu değişiklik haklarını ''daha yedeklerden'' ziyade o gün ''kurtarıcılığa'' soyunmakla mükellef oyunculardan yana kullandı.

Neticede maç 2-2 berabere sona erdi. Aklımda kalanlar ise Uğur Boral'ın terbiyesizliği, Selçuk Şahin bir arpa yol gidememesi ve Daniel Güiza'nın geçen sezona yaptığı ''sağlam'' dönüş oldu. Uğur Boral gibi dünya çapında bir yeteneği(!) yedek bırakırsan O da böyle kireç gibi bir suratla çıkar sahaya! Hatanı anla, Andre Santos'u yedeğe çek, Uğur'u ilk onbire koy Herr Daum!..

Hiç yorum yok: