17 Ağustos 2009 Pazartesi

Yine Farklı Tarife...

Geçen sezon Fenerbahçe'nin ''ölüsü'' bu stadyumda Sivasspor'u önce 4-2 ardından da 3-1 yenmişti. Bu kez değişik bir şeyler olacakmış gibi başladı maç. Daha bismillah demeden Alex de Souza ''Sergen gibi'' sakatlanınca, apar topar Deivid girdi oyuna ama Fenerbahçe organizasyonundan çok şey kaybetti. Daum'un ''ehilleştirdiği'' Kazım'ın ve Gökhan Gönül'ün gayretleriyle sağ kanadını iyi kullanan Fenerbahçe tehlikeli olabilecek tüm ataklarını bu kanattan geliştirdi ilk yarı boyunca. Deivid'in sorumluluktan kaçmamasının yanında, Christian'ın da zamanında müdaheleleriyle maç Fenerbahçe ağırlıklı bir orta saha dövüşüne dönüştü uzun müddet. Devre bittiğinde Fenerbahçe o geçen sezonki ''arzusuz'' oyunundan örnekler verirken, eski gücünde olmayan Sivasspor ise Fenerbahçe'yi ''punduna'' getirecek şansları yakalayabilecek bir ekip izlenimi veriyordu.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte tablo tamamen değişti. Tempo yapan, basan ve hırpalayan bir Fenerbahçe vardı sahada. Gökhan Gönül'ünden Roberto Carlos'una kadar tepeden tırnağa hücum eden sarı lacivertliler Kazım'ın ofsayttan attığı golle 1-0'ı yapmayı başardı. Goldeki ofsaytı kaçıran yardımcı hakemin kabahati ise dünyalara sığmaz. Milimetrik değil ''bayağı bayağı ofsayt'' olan bir poziyonu maçın kader anı yaptı kendi elleriyle. Golden sonra çözülen Sivasspor'a önce kornerden attığı ilginç golle Emre Belözoğlu ikinci darbeyi vurdu. Son dakikada ise bir iki dripling hariç sahada olduğunu farkemediğim Andre Dos Santos orta çizginin biraz gerisinden aldığı topla muhteşem bir gol atarak günü kurtarmış oldu ama eğer bu adamın futbolu bu çizgisini geçemezse Fenerbahçe için büyük sıkıntı olur. Benim fikrime göre Christian rüştünü ispat etti ancak Andre Santos için bunu söylemek erken gibi. Maçın en akılda kalan pozisyonlarından birisinde ise Önder'in ıskaladığı topa Kamanan'ın etkili vuruşu ve Volkan'ın (bunu iddia ediyorum) kariyerindeki en iyi kurtarışıyla yaşanan pozisyon oldu. Hemen akabinde Ersen Martin'de kafayla kaleyi yokladı ancak yine Volkan'a takıldı ve pozisyon esnasında karşılaşma 0-0 devam ediyordu. Bu pozisyon için ''maçın ilk kader anı'' diyebiliriz.

İlk gol ofsayt olsa dahi, oyunun genel gidişatı Fenerbahçe'nin golü bulmasının an meselesi olduğunu gösteriyordu zaten. İkinci yarıda yaptıkları tempoyu her maçta görebilirsek bu sene Şükrü Saraçoğlu'nun birçok takıma ''dar geleceğini'' şimdiden belirtmek isterim.

Sivasspor'un durumu pek iyi değil. Maçın ilk yarısında biraz cesaretli olup Ersen'in yanında çoğalabilselerdi. Ciddi bir skor üstünlüğü yakalayabilirlerdi. Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un bir an önce dönmesi gerekiyor çünkü özgüven anlamında ne Bülent Uygun'un bakışları bakıştı. Ne futbolcuların oynadığı oyun futboldu...

2 yorum:

omanim dedi ki...

bu sene fenerbahçeyi sadece deplasmanda ki honved maçında izledim.sadece fanatik teki fenerli spor yazarları ve rıdvan dilmenden edindiğim izlenimler doğrultusunda geçen seneden daha tempolu daha öne doğru oynayan bir takım olduğunu anlayabildim.aynı şekilde galatasarayı hatta aynı şekilde değil galatasarayı hiç izlemedim onlar içinde gazeteler okuduğum kadarıyla fikir sahibiyim.beşiktaşın i.b.b. maçını izledim çok kişinin beğenmemesine rağmen ben o maçtaki beşiktaşı beğendim.galatasaray keita elano transferlerini yapmadan önce fenerbahçe mehmet topuz ve özer hurmacı hamlelerini yapmış sercanın gelmeside artık an meselesiydi.o zamanlar benimde bu sezon bir numaralı favorim fenerbahçeydi.ama galatasaray takımı rijkard keita ve elano transferlerinden sonra çok fantastik bir kadro haline geldi.artık 1.galatasaray 2.fenerbahçe 3.beşiktaş şekli kafamda oluşmaya başladı.ama fenerbahçe ve galatasarayın çok güçlü olduğu bir sezon olması bu sezonun oldukça keyifli geçeceğinin işaretleri.basketbolda da geçen sezon doping yaparak seryiyi 72 sayı 46 ribaund 33.5 asist ortalamasıyla bitiren dopingman kerem gönlüm yüzünden şampiyonluğu fenere vermişler.hayırrrrlı olsun beylerrrrrr.öyle avanta yoooook.seneyede görüşürüz.ülkere dayıcan sırtını basketboluda hegamonyan altına alıcan he yedirirler adama basketbolun kupasını.efes pilsen bu çakma spor değil.bunlar şimdi bir takımla daha birleşsin üçlü yapsınlar o zaman belki efesle boy ölçüşebelicek kıvama gelirler.

Faruk dedi ki...

Kerem'in ribaund ortalaması 46.2'ydi. Düzeltmeden geçemedim :)