20 Ağustos 2009 Perşembe

İki Garanti, Bir Plase, Bir Bomba...

4 takımımız birden bu akşam Avrupa Ligi gruplarına kalabilmek için play-off turunun ilk ayağında sahaya çıkacaklar.

Açılışı saat 19:45'te Trabzonspor yapacak. Fransız rakibi Toulouse karşısında avantajlı bir skor arayacak olan bordo mavililerde İbrahima Yattara ve Gabric dışında eksik bulunmuyor. Rakip Toulouse'un en etkili iki oyuncusu artık hepimizin ezberlediği gibi Gignac ve Machado. Bu iki oyuncunun dışında kontraatak futbolunu iyi oynadıklarını ve sağlam bir savunma hatlarının olduğunu biliyoruz. İki takımında birbirini öyle aman aman tanıdığını düşünmüyorum. Bu yüzden kontrollü ve düşük skorlu bir maç olacağını tahmin ediyorum. Bana göre Trabzonspor için 0-0'lık beraberlik veya tek farklı gollü galibiyetler dahi tur için avantaj getirecektir. Burada önemli olan Toulouse'un kendi sahasındaki maça çıkarken gole ihtiyaç duyan taraf olması. Trabzonspor'un kendi sahasındaki kötü performansını düşününce Ligue 1'den gelen rakibi karşısında ekstra bir performans göstermesi gerektiğini söyleyebiliriz. Karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti'nden Pavel Kralovec yönetecek. Maçı D-Smart 40. kanaldan canlı olarak izleyebileceğiz.

Saat 21:00'de Sivasspor kendi sahasında son UEFA Kupası şampiyonu Lucescu'nun takımı Shaktar Donetsk'i ağırlayacak. Anderlecht'e toplamda 6-3'lük skorla elenen, hazırlık maçlarında farklı mağlubiyetler yaşayan ve lige iki mağlubiyetle girip toplam 5 gol yiyen Sivasspor'un şu anki durumu pek parlak gözükmesede rakibi Shaktar'ın da Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Romanya'nın adı sanı duyulmamış takımlarından Timisoara karşısında yaşadığı şoku hepimiz hatırlıyoruz. Shaktar Donetsk'in bu kez işi sıkı tutacağı kesin. Kadrosunda birbirinden değerli oyuncular bulunan ve finansal güç olarak Sivasspor'dan fersah fersah ilerde olan Ukrayna temsilcisi karşısında Sivasspor'un iki önemli oyuncusu Sezer Badur ve Mehmet Yıldız forma giyemeyecekler. Karşılaşma saat 21:00'den itibaren Show Tv ekranlarında olacak ve maçı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Dean yönetecek.

Saat 21:30'da üçüncü temsilcimiz Fenerbahçe İsviçre'de Sion takımının konuğu olacak. Bundan bir önceki turda Macar rakibi Honved'i geçen sarı lacivertliler için Sion'da pek dişe dokunur bir rakip görüntüsünde değil. Kadrosunda Emil Mpenza'yı barındıran İsviçre ekibi karşısında Fenerbahçe lisansı yetişen Lugano'yu bu karşılaşmada sahaya sürebilecek. Bilica'nın cezası, Alex'in ise sakatlığı sebebiyle mücadele edemeyeceği karşılaşmayı İsveçli Daniel Stalhammar yönetecek. Bir İsviçre takımının maçına atanan İsveçli hakem için şüphelerim olsa da Fenerbahçe'nin bu ayarda bir rakibe karşı hakemle pek fazla işinin olacağını düşünmüyorum. Karşılaşmayı Euro Futbol kanalından naklen izleyebileceğiz.

Gecede sahaya son çıkacak ekibimiz ise Galatasaray olacak. Estonyalı rakibi Levadia Tallinn karşısında işi ilk maçta bitirecek bir skor arayacak olan sarı kırmızılı takımda Elano maç kadrosuna alındı ancak sahaya ilk onbir çıkmasının zor olduğu belirtiliyor. Bundan önceki iki turda Kazak ve İsrailli ekipleri eleyen Galatasaray, henüz bu kupada gerçek bir Avrupa ekibi ile oynamadı ve ilginç bir istatistiğin sahibi oldu. Arda, Baros, Kewell ve Keita'lı hücum hattıyla ürkütücü bir görüntüye sahip olan sarı kırmızılıların kendi liginin bir numaralı takımı olan ancak bu çapta bir turnuvada zayıf olarak addedebileceğimiz rakibi karşısında farklı bir galibiyet alması normal sonuç olacaktır. Karşılaşma saat 21:45'te başlayacak ve Futbol Smart kanalından naklen yayınlanacak. Maçı İsviçreli hakem Cyril Zimmermann yönetecek.

Üç aşağı beş yukarı bu seneki Avrupa kaderimizin belli olacağı bu ilk maçlar öncesinde tüm takımlara başarılar diliyorum. Tabi ki özellikle Trabzonspor'a...

Hiç yorum yok: