9 Ağustos 2009 Pazar

Zor Başlangıç

Ulaşım ve tribün sorunlarıyla birlikte ''zoraki'' olarak futbol oynanan bir stadyumda yani Olimpiyat Stadyumu'nda sezonun açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş karşı karşıya geldi cuma akşamı.

Son şampiyon sıfatıyla Olimpiyat Stadı'nın zeminine çıkan Beşiktaş 90 dakika boyunca bir türlü kontrol altına alamadığı maçta rakibinden bir puanı zor kurtardı. Sağ kanadını Erhan Güven ve sol tarafını Beşiktaş'a transfer olunca birdenbire sınıf atlayıp(!) İmparator'un gözüne çarpan İsmail Köybaşı ile savunan Beşiktaş karşısında Belediye takımı maçın başından itibaren geri adım atmayacağını ve çetin ceviz olduğunu gösterdi. Ernst'in geçen sezona göre son derece etkisiz bir performans gösterdiği maçın ilk golünü ise klas bir şutla Michael Fink kaydetti. Golden birkaç dakika sonra ise İbrahim Akın kalenin ters yönüne yaptığı driplingle beraberliği sağlayan golü attı. Bu golde Beşiktaş defansını eleştirenlere ise hayret ediyorum. İbrahim Akın son derece klas çalımlar ve düzgün bir şutla attı golü. Belki Hakan Arıkan yer tutma bakımından eleştirilebilir ancak o an pozisyonun içinde bulunan siyah beyazlı oyuncuların herhangi bir hatası yoktu bana göre, İbrahim Akın'ın şut tehdidi kadar, pas opsiyonu da gol vuruşunu yapana kadar elindeydi, zaten yetenekli ve bu tip pozisyonları seven bir oyuncu İbrahim Akın, süpriz bir gol atmadı.

Maçın ikinci yarısı da ilk yarısı gibi kora kor, dişe diş geçti. İki takımda birbirine üstünlük sağlayacak sayıyı bulmak adına ''temkinli ataklar'' geliştirdiler. Nihat Kahveci ağır bir sakatlıktan yeni çıktı ve çekingen performansı son derece normal. Haftalar geçtikçe sakatlanmaz ve tam performansına ulaşırsa Beşiktaş'ın en etkili oyuncusu olur Nihat Kahveci. Yalnız maalesef O da hakemle konuşmaktan çok futbol oynamaya vakit ayırırsa iyi eder çünkü Nihat ne zaman yakın çekimde kadraja takılsa hep hakeme birşeyler söylerken yakalanıyor.

Beşiktaş'ın neredeyse ''ciğerini'' bildiğimiz için saha içi performansı hakkında her hafta değişik şeyler söyleyebiliriz ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un sınırlı sayıda maçını izleyebileceğimiz için şimdiden Erman Toroğlu gibi ''iyi işler yaptılar, iyi yoldalar'' diyebiliriz...

Hiç yorum yok: