15 Ocak 2010 Cuma

9 Yıllık Forma Değişmez Bir Günde!


Dün yeni yayın ihalesi yapıldı, ancak bir bölümünü canlı olarak izleyebildim. Sebebini bilmiyorum ama Digiturk'un kazanmasını çok istedim. Türk Telekom'un sürpriz ''saldırısı'' olmasa belki de Digiturk'ün çok daha ucuza kapatabileceği bir ihale olacaktı ancak Türk Telekom yedi kez mola alıp işi 320 milyon dolara kadar çıkardı. Yedinci molada açık arttırmayı devam ettirmediler. Aslında ihalenin başından beridir, Digiturk'un CEO'su Ertan Özertem'in yanında oturan Mehmet Emin Karamehmet'in şartlar ne olursa olsun ihaleyi bırakmayacağı ''cool'' tavırlarından belliydi. Kimi zaman canı sıkıldı, kimi zaman kulağını kaşıdı ama uzun süren açık arttırmanın sonunda istediğini almayı başardı.

9 yıldan beridir yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk, önümüzdeki 4+1 yıl boyunca da milyar dolar seviyesinde yatırım yapacak bu işe. Bana düşmez ama bu parayı verdikten sonra artık yayın hakları için Digiturk'un öncelikle Türki Devletlere, ardından komşu ülkelere bu haklarını pazarlaması alternatif bir getiri türü olabilir onlar için.

Şansal Büyüka'nın ''Bir büyük devirip gelmiş'' konuşma tonu ve Erman Toroğlu'nun +18 yorumlarını beş yıl daha izleyeceğiz. HD yayınların yanında, slow-motion kameralarla yapılan çekimler, aynı anda 8-9 maçı birden yayınlama kapasitesiyle Digiturk bu işin de altından kalkacaktır. Herkes gibi bende, son derece şeffaf bir şekilde gürültüsüz, patırtısız gerçekleşen bu ihalenin galibi Digital Platform ve sahibi Mehmet Emin Karamehmet'i tebrik ederim. Kulüpler ise bir ''altın madeninin'' içerisinde, umarım futbolumuza, kalite ve yeni heyecanlar getirmeyi başarırlar.

Hiç yorum yok: