15 Ocak 2010 Cuma

Roger Milla


İki gün önce yayınladığım ''Kim Bu Futbolcu?'' postunun kahramanıydı Roger Milla. Kendisine karşı ayrı bir hayranlığım bulunmaktadır çünkü O Dünya Kupası tarihinin en ''spektaküler'' oyuncularından birisi hiç kuşkusuz.

Roger Milla 1952 doğumlu ve şu an 58 yaşında. Kendisini 1990 ve 1994 Dünya Kupalarından hatırlıyoruz. 1994 yılında Rusya ile oynayıp 6-1 kaybettikleri maçta, Rusya adına 5 gol atan Oleg Salenko Dünya Kupası tarihinde bir maçta en çok gol atan oyuncu olurken, Roger Milla ise Dünya Kupaları tarihinde gol atan en yaşlı oyuncu ünvanını almıştı. Milla o golü attığında tamı tamına 42 yaşındaydı.

Roger Milla'nın asıl spektaküler performansı ise milli takımı yıllar önce bırakmış olmasına rağmen Kamerun Başbakanı'nın özel talimatıyla 1990 Dünya Kupası için Kamerun kadrosunda yer almış olmasıdır. Bir Afrika ülkesinin tarihte ilk kez çeyrek finale çıkmasında attığı 4 golle büyük pay sahibi olan ve o dönemde 38 yaşında Milla, futbol kariyeri boyunca Fransa Ligi'nde çeşitli kulüplerde oynamış ve Montpellier formasıyla kariyerinin zirvesine ulaşmıştı. Higuita'nın ayağından çalıp attığı golden, gol sonrası yaptığı danslara kadar 1990 Dünya Kupası'na damga vurmuş bir futbolcudur Roger Milla. Bir dönem ülkesinde de spor bakanlığı yapan Kamerunlu oyuncu, 1994 Dünya Kupası'ndan sonra futbola veda etmiştir.

Roger Milla doğru cevabını veren Tolga'yı tebrik ediyorum...

1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Roger Milla... :) geç mi oldu..