19 Ocak 2010 Salı

Renklerin Çıkarları İçin Değil, Futbolun Geleceği İçin!


Yeni yayın ihalesini Digiturk kazandıktan sonra LigTV'nin de bir takım revizyonlara imza atacağı konuşuluyordu. Bu revizyonlardan en ''bomba'' olanı bugün medyaya yansıdı.

Erman Toroğlu, LigTV kurulduğundan bu yana Şansal Büyüka ile birlikte Maraton Programı'nı yapıyordu. En sert eleştirileri alsa dahi, tamamen gündem belirleyen konuşmaların geçtiği, özellikle hakem kararlarının en ince açı detaylarına kadar eleştirildiği ve Erman Toroğlu'nun yaptığı yorumlara göre hakem kararlarının doğruluğunun ya da yanlışlığının kamuoyu tarafından ''sindirildiği'' kim ne derse dersin başarılı bir programdı Maraton. Başarı ölçüsü de tamamen izlenme oranıdır. Yoksa kalite olarak yerlerde süründüğünü, misalen NTV'de yayınlanan %100 Futbol'un yanından geçemeyeceği gün gibi aşikar. Yoksa benim baktığım açıdan bakılırsa, Yemekteyiz'te başarılı bir program!

Kulüpler Birliği'nin yoğun baskısı sonucu LigTV yani Digital Platform, Erman Toroğlu ile yollarını ayırmış. E tabi Kulüpler Birliği burada biraz kullanılıyor çünkü Fenerbahçe kanadının Erman Toroğlu ile ilgili müthiş rahatsızlıklarını olduğunu biliyoruz. Gerçi Fenerbahçe'nin genel anlamda Digiturk ile ilgili de büyük rahatsızlıkları var ama bu, şu anki konumuz değil.

Bir kere Erman Toroğlu'nun Fenerbahçe'nin maçlarındaki hakem kararlarını eleştirirken sergilediği tutumu kesinlikle yanlı bulduğumu söylemeliyim. Fenerbahçe'nin bariz lehine olan pozisyonları ''güç bela'' yorumlarken, takdir haklarını sürekli Fenerbahçe'nin aleyhine kullanıyor özellikle hakem hatalarıyla Fenerbahçe lehine maçın ''döndüğü'' anları ballandıra ballandıra anlatıyordu. Doğaldır ki yorumlarında standart olmayınca, bir gün ak dediğine öbür gün kara diyebiliyordu. Ben Erman Toroğlu'nun Fenerbahçe takıntısının şu meşhur ''kablo kesme'' olayına kadar dayandığını düşünüyorum. O zamandan bu zamana ne kadar kamufle etmeye çalışsa da (ben de hep yargılanıyorum bu davadan!) yanlı tutumunu farketmemek mümkün değil. Özellikle son Fenerbahçe - Ankaragücü maçından sonra tuvalet kağıdıyla yaptığı şov tamamen bir rezaletti ki, Erman Toroğlu ne yaparsa yapsın, o pozisyonun gol olduğuna beni ikna edemezdi. Seçtiği yolda en ucuzuydu.

9 yıldır Türk Futbolu'na yön veren bir adamdı Erman Toroğlu. Doğrusu yanlışı ayrı. Halkın bilinçaltında müthiş bir tesir gücü vardı. İyi özellikleri yok muyudu? Tabi ki vardı. Bir kere kim ne derse desin, Anadolu Kulüplerini koruyan bir mizacı vardı. Kaliteli esprilere de imza atıyordu. Pascal Nouma için ''tombala çekiyor'' esprisi ve Emre Aşık'ın, Nobre'yi taciz ettiği pozisyon için Şansal Büyüka'nın ''Hocam fazla kurcalama'' uyarısını, ''Hocam ben kurcalamıyorum ki, Emre kurcalıyor'' diye cevaplaması benim için hitlerdir. Ayrıca hakem kararlarının daha ''adil'' ve ''cesaretle'' verilmesine de katkısı olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun Erman Toroğlu bana göre de misyonunu tamamlamış bir adamdı. Bir Mehmet Özkan'ı, bir Uğur Meleke'yi, bir Rıdvan Dilmen'i görmek isteriz artık LigTV ekranlarında. Şöyle kaliteli, bu işi bilen, reyting peşinde değil de, futbolun güzelliğinin peşinden koşan adamları isteriz artık, yayıncı kuruluşun bir numararalı programında.

Şansal Büyüka'yı ikna edememişler, Maraton'u sürdürmesi için. E kader birliği yaptı tabi ''Hocam, hocam'' diye diye 9 yıldır. Takdir ettim Şansal Büyüka'yı, doğrusunu yapmış.

Şansal Büyüka'nın, Erman Toroğlu'na söz verirken, ''Efet, sefkili hocam, ne diyorsun?'' diyip ortayı yaptıktan sonra Erman Toroğlu ''incileri sıralarken'' kulaklıktan ''Sefkili Ender'' diye başlayıp sinkaflı ayar verişlerini de özleyeceğimi belirtmek isterim. Bir zamanlar Maraton vardı deriz, çocuklarımıza anlatırken...

2 yorum:

omanim dedi ki...

erman toroğlu sadece fenerbahçe aleyhine değil sürekli olarak galatasaray ve beşiktaş aleyhine çalışan bir adamdır.3 büyüklerin bütün pozisyonlarını aleyhlerine yorumlar.kesinlikle sadece fenerbahçe aleyhine yorum yapan bir adam değildir.ama 3 büyükleride o derece sever.sadece onlardan konuşur onların büyüklükerini anlata anlata bitiremez.o çirkin adamı oradan kim yolladıysa fenerbahçe veya başka bir kurum ona sonsuz teşekkürler.

yavuss dedi ki...

Bence artık lig tv nin bi espirisi kalmaz erman ve şansal büyüka'nın gidişinden sonra gerek yorumları gerekse tiplemeleriyle olsun renkli bi progamdı yani hayırlısı..