5 Ocak 2010 Salı

Alma Mazlumun Ahını...


''Genç Semih'' sözü bir espri malzemesidir, futbola bulaşmış herkes için. ''Nöbetçi Golcü'' gibi saçma lakapları, oyuna sürekli sonradan girerek gol kralı olma gibi özelliklere de sahiptir, Fenerbahçe'nin altyapısından yetişen golcü oyuncusu.

Kimlerin arkasında yedek beklemedi ki Semih Şentürk. Anelka'dan, Nobre'ye, Hoojdonk'tan, Güiza'ya, Kezman'dan, Colin Kazım-Richards'a kadar uzanan geniş bir yelpaze de yıllardır sırasını, düzenli olarak oynayacağı günleri bekledi ki bunu haketmeyi başaralı uzun bir zaman oluyor.

Daha önceleri Ümit Özat, Tuncay, Aurelio gibi temel taşları bonservis bedeli olmadan kaybeden ve yerlerini bol sıfırlı kontratlar ile birlikte, yüklü meblağlarda bonservis bedeli ödediği futbolcularla kapatmaya çalışan Fenerbahçe yönetimi, sözleşmesinin normal süresi bu sezon sonunda bitecek olan Semih Şentürk'ün kontratında bulunan opsiyon maddesini kullanarak oyuncunun mukavele sonu tarihini 2011 mayısına attı. Zaten huzursuz olan Semih Şentürk'te kendi onayı olmadan böyle bir hamle yapan altyapısından yetiştiği kulübünü Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet etti.

Belli ki Fenerbahçeli yöneticilerin zamanında sütten ağzı yanmış ve Semih konusunda da bir kazaya uğramamak için işi daha şimdiden sıkı tutmaya karar vermişler. Semih'e yapılan 50 bin euroluk yıllık ücret artışına ise bir anlam veremedim. Neye göre, nasıl hesaplandığını bilmiyorum ama günümüz şartlarında Semih'e yapılan zam ''memur zammı'' gibi oldu. Gerçi Semih'te Fenerbahçe'de bir memur gibi ''çalışıyordu'' ya ayrı konu.

Dün Şekip Mosturoğlu, Semih için medya tabiriyle ''zehir zemberek'' açıklamalar yaptı. Semih'in bu konuda, bu davada ''mazlumu'' oynamasına izin vermeyecek belli ki Fenerbahçe yönetimi. Semih sürekli ''Fenerbahçeli'' olduğunu belirterek (ki bunu söylemesine dahi gerek yok) özellikle bu davada vicdanen de rahat olduğunu gözler önüne sermeye çalışıyor ancak ben yine de Şekip Mosturoğlu'nun vurguladığı gibi Semih'in asıl derdinin ''para'' değil, uğradığı ''haksızlıklar'' olduğunu düşünüyorum. Bir de üzerine Fenerbahçe Kulübü kendi fikrini almadan mukaveleyi uzatınca (ki eğer Semih mukaveleyi bu şekilde imzaladıysa hiç ağlamamalı) kendisi de kazan kaldırdı.

Bu işin sonu nasıl olur bilmiyorum ama Fenerbahçe ile Semih'in arasına kalın buz dağlarının girdiği bir gerçek. Sorunu nasıl çözeceklerini ise merakla bekliyorum.

1 yorum:

sami özgür türer dedi ki...

artık su sozlesmelerden bence opsıyon hakkı kaldırılsın futbolcu once sozlesme ımzalayacak KULUP ISTERSE MUKAVELEM 1 SENE DAHA UZAR DYE sonrada donup yok benım haberım yok bundan olayı olmamalı ne bıcım ıstır bu anlamadım ...