5 Ocak 2010 Salı

Delgado Meselesi...


Mustafa Denizli henüz Beşiktaş'ın başına geçmediği dönemde yani geçen sezonun başında Lig TV'de yorumculuk yaparken sık sık bahsederdi Delgado'nun ne kadar değerli ve siyah beyazlı takım için ne kadar önemli bir futbolcu olduğundan. Beşiktaş teknik direktörlüğünü üstlendiğini andan itibaren de Delgado sevdasından hiç vazgeçmedi ve takımın iskeletini hep Arjantinli oyuncuya göre kurdu.

Delgado uzun bir süreden beridir Beşiktaş'taki yerini alamıyor. Geçirdiği ağır sakatlıktan sonra bir türlü toparlayamayan genç yıldız sahalara dönmesi uzadıkça, doğal olarak hem Beşiktaş yönetimini hem de Mustafa Denizli'yi çeşitli arayışlara itiyor.

Son dönemde basında sıkça bahsedildiği gibi Mustafa Denizli ve Delgado bir telefon görüşmesi yapmış ancak neredeyse sekiz farklı haber kaynağında sekiz farklı yorum görmek mümkün Delgado ve Denizli'nin telefon görüşmesi için.

Aslında bu görüşmelerden daha önemlisi, Delgado'nun dondurulmuş durumda bekleyen kontratı bence. Açıkçası kontrat dondurmanın ne demek olduğunu tam olarak bildiğimi söylememem. Stephen Appiah ile gündeme gelen, Delgado ile hayat bulan ve bu aralar İbrahima Yattara için düşünülen kontrat dondurma hikayesi belli ki futbolcuları yıpratacak bir uygulama. Appiah bu teklife zamanında sert tepki göstermiş, Delgado ''kerhen'' ve birtakım imtiyazlarla kabul etmişti. Tello mu, Bobo mu, Tabata mı falları açıla dursun, Beşiktaş'ın Delgado kanalında da işler pek iyi gitmiyor ve bu nasıl bir işse yönetimden ya da daha doğrusu kulüpten hiç kimse herhangi bir açıklama dahi yapmıyor Delgado'nun sakatlığı hakkında.

Gazetenin birinde, yukarıda bahsettiğim telefon görüşmesi için ''Delgado, Denizli'ye 15 Ocak'ta bomba gibi döneceğim sözü verdi'' yazıyordu. Umarım doğru olan haber budur. Beşiktaş'ın Delgado'ya, Delgado'nun da Beşiktaş'a epey ihtiyacı var bu aralar.

Hiç yorum yok: