19 Ocak 2010 Salı

Artık Fenerbahçeli...


Trabzonspor taraftarı herhalde bir futbolcusu Fenerbahçe'ye transfer olurken bu kadar çok sevinmemiştir. Trabzonspor forması altında bir buçuk sezon geçirdi Gökhan Ünal. Kayserispor'dan alındığı paranın yarısına Fenerbahçe'ye transfer oldu. Burak Yılmaz kangrenini nasıl kabul etti bizim yönetim ve Şenol Güneş bilmiyorum ama keşke takıma hemen gelecek bir futbolcu da karar kılınsaydı. Burak Yılmaz'da Gökhan Ünal'ın bir başka versiyonu aslında. O'nun da gözü hep yükseklerde ve bulunduğu yeri hazmedemeyen tiplerden.

Gökhan Ünal, Trabzonspor'a transfer olduğunda beklentiler çok yüksekti aslında. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın uzun süre peşinden koştuğu bir futbolcu kazandırılmıştı takıma. Umut Bulut'tan yılan Trabzonspor taraftarı için yeni bir umuttu ama olmadı. İşin enteresan kısmı ise, Gökhan Ünal'ın ilk geldiği sezon bir forvet için hiçte fena olmayan 15 gol ve 9 asistlik performansına rağmen ''tu kaka'' olmasıydı. Bunun birinci sebebi, Trabzonspor taraftarının Fatih Tekke gibi bir fenomeni çıplak gözle izlemiş olması ve Gökhan Ünal'dan hiç olmazsa Fatih'in bir gömlek altında performans göstermesini beklemesiydi. Belki sürekli Fatih ile kıyaslanmak, belki kaçırdığı gollerden sonra protestolar altında ezilmesi, belki de kan uyuşmazlığı... Netice de Gökhan Ünal bana göre de Trabzonspor'dan bir an önce gitmesi gereken bir futbolcuydu. O'nun o vurdumduymaz halleri, ezdiği toplar, mahkeme duvarı gibi suratı kaldı aklımda. Umut Bulut'tan daha fazla gol ve asist performansı göstermesine rağmen, Umut ile yeni kontrat yapılma aşamasındayken, Gökhan'ın bir an önce gönderilmesinin sebeplerini kendisi araştırmalı artık. Fenerbahçe kendisi için son umut kapısı artık, yoksa kötü ayrıldığı Kayserispor bile sahip çıkmaz kendisine.

Gökhan Ünal'ın kötü oynamasını ya da Fenerbahçe'de de başarısız olmasını kesinlikle istemem. Umarım takımına faydalı olur ve bu transfer öncelikle Trabzonspor'a, ardından Gökhan Ünal ve Fenerbahçe'ye hayırlı olur.

1 yorum:

omanim dedi ki...

ızdırap bitti sonunda...gökhan ünal büyük takımda oynayacak özellikte bir santrfor olmadığını birbuçuk sezonda dosta düşmana göstermiştir.ayağanda iki saniye top saklayamayan sırtı dönük oynayayaman çalım atamayan hiçbir forvet büyük takımda oynayamaz.sadece defansın arkasına koşu yaparak fenerde gol atamazsın.çünkü kimse feneri defans arkasına kaçırmaz.tek vuruşluk forvet sadece gökhan ünal.sonuç olarak fenerbahçe bu sene dördüncü olur.ilk önce gökhanın sürekli galatasaraya gidiceği söyleniyordu.bende galatasarayın dördüncü olacağını söylemiştim ama galatasaray sıyırdı fenerbahçe dördüncülüğe talip maalesef:)