5 Ocak 2010 Salı

Murat Tosun ve Sezer Badur


Fatih Tekke transferi Trabzonspor'un gündemini bir hayli meşgul ederken, sessiz sedasız, iki futbolcu transfer ediverdi bordo mavililer 1 Ocak'ta. Birisi Sivasspor'un orta sahasında görev yapan Sezer Badur, diğeri de Özer Hurmacı ile birlikte yıldızı parlayan ancak devamını getiremeyip, Ankaraspor'un A2 takımıyla maçlara çıkan Murat Tosun.

Sezer Badur'u fazlaca anlatmaya gerek yok. Turkcell Süper Lig'in nokta transferlerinden birisi oldu kendisi Trabzonspor için. Yumuşak bileklere ve vasatın üstü bir oyun zekasına sahip olan Sezer, Bülent Uygun'un verdiği şansları fazlasıyla iyi değerlendirip, son üç sezondur Sivasspor'un banko oyuncusu olmuştu. Uzun süren sakatlığı yüzünden bu sezon forma yüzü göremeyen Sezer Sivasspor forması ile 2007 yılından beridir toplam 57 lig maçında forma giyip 11 gol kaydetti. Ben Sezer'in bu sezon sakatlığının da etkisiyle pek fazla forma şansı bulamasa da önümüzdeki sezon sağlam bir şekilde ilk onbiri zorlayacağını düşünüyorum. Gustavo Colman'ın alternatifsizliğinde, kadro derinliği açısından da son derece olumlu bir transfer oldu gurbetçi oyuncu.

Asıl bahsetmek istediğim oyuncu ise Murat Tosun. Bu sezon Ankaraspor'un oynadığı yedi maçta yalnızca bir gol attı Murat Tosun. Geçen sezon ise ağır sakatlığından fırsat bulup oynadığı maçlarda toplam 5 gol kaydetmişti. Son iki sezona baktığımız zaman ''Ne işi var bu adamın Trabzonspor'da?'' diyebiliriz ancak bana göre Murat Tosun pek rutin bir forvet oyuncusu değil. Bileklerine son derece hakim olmasının yanında, hava hakimiyeti ve bitirici kafa vuruşları da son derece klas olan genç oyuncu Aykut Kocaman'ın da Ankaraspor'un başındayken, Özer Hurmacı ile birlikte iki gözdesinden biriydi. Şu ana kadar profesyonel olarak mücadele ettiği hiçbir sezonda 10 gol barajını aşamasa da Murat Tosun bana göre kendi oyun karakterine çok uygun bir takıma geldi. Forma şansı buldukça zaten oldukça üst düzeyde olan özgüvenini de yeniden yakalayacağına inandığım genç futbolcuya Trabzonspor forması altında sonsuz başarılar diliyorum.

Hem Sezer Badur'un, hem de Murat Tosun'un transferleri bana göre son derece başarılı hamleler oldu Trabzonspor için. Fatih Tekke transferinin yeniden zora girdiği şu dönemde transfer edilen Murat Tosun hücum hattına, Sezer Badur ise orta sahaya mutlaka yeni bir soluk getireceklerdir.

Hiç yorum yok: