15 Ocak 2009 Perşembe

Bir Geleneğin Sonu...

Hayati önem taşıyordu Efes Pilsen için Real Madrid ile deplasmanda oynanacak olan son maç. Şayet Efes Pilsen kaybeder ve Armani Jeans Milano deplasmanda Panionios'u yenerse Euroleaguge tarihinde ilk kez Efes Pilsen olmadan bir TOP16 oynanacaktı. Korkulan senaryo adım adım gerçekleşti ve Ergin Ataman'ın Efes Pilsen'i Real Madrid'e Madrid'de 80-69 mağlup olurken Armani Jeans Milano'da deplasmanda Panionios'u 87-77 mağlup ederek Efes Pilsen'in önünde TOP16 vizesi almayı başardı.

Başta Türk oyunculara inanıp güvenmeyen ve sahadaki bitik hallerini göre göre Kakiouzis, Drobjnak ve Clifford Hammonds'a tahammül etme başarısı gösteren Ergin Ataman olmak üzere nasıl bir geleneği temsil ettiklerinden bihaber olan takım oyuncularını ve ve kulübün başından acilen ayrılması gereken Engin Özerhun'u tebrik ediyorum! Zaten bir müessese kulübü olan Efes Pilsen'in gerçek başkanı olan Tuncay Özilhan'a umarım ''kapatma'' kelimesini düşündürmeye başlamamışlardır.

Ergin Ataman maçtan sonra ''oyunculara karşı duyduğu hayal kırıklığından'' (ki bunu hep yapıyor maalesef) ve ''Euroleague hakem organizasyonundan'' duyduğu üzüntüyü dile getirdi. O geminin kaptanı olarak sorumluluğu üstüne alması gerekirken hem de... Avrupa'da takım çalıştırmış bir coach olan Ataman gemiyi farelerle birlikte en önde terketmeyi seçti... Hiç arkasına bakmadan...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yazık yazık yazık!!! efes pilsen yine tarih yazdı ama bu kez yanlış yazdı.ben artık ekonomik krizinde başgöstermesiyle efe pilsenin şubeyi kapatacağından korkuyorum.

Faruk dedi ki...

Efes Pilsen şubeyi kapatırsa basketbola olan sevgim ciddi bir şekilde sarsılır, Efes Pilsen'le sevmiştik basketbolu, Efes Pilsen olmazsa basketbolunda tadı olmaz...