25 Ocak 2009 Pazar

Mikrofonlarımız Kadıköy'de...

Turkcell Super Lig'in kapanış karşılaşması yarın saat 19:00'da İstanbul Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanacak.

16. haftanın sonunda 34 puanla lig ikincisi olan Trabzonspor, 32 puanla lig dördüncüsü olan Fenerbahçe'nin karşısına sakat ve cezalı oyuncusu olmadan çıkacak, aynı şekilde Fenerbahçe'de de kayda değer bir eksik bulunmazken sakatlığı düzelen Semih Şentürk'te bu karşılaşmada ''Dede'' görev verirse sahadaki yerini alabilecek.

Fenerbahçe'nin son yıllarda Trabzonspor üstünde kurduğu belirgin üstünlük bordo mavililerin psikolojisini olumsuz şekilde etkileyecektir mutlaka ancak bu sezon Trabzonspor'un en büyük özelliklerinden birisi oynadığı karşılaşmalarda geriye düşse dahi sahaya inatçı bir performans koyup maçları çevirebilmesi, en büyük dezavantajı ise sert rakiplere karşı oynadığı maçlarda aldığı başarısız sonuçlar. Ligin zirvesindeki takımlardan yalnızca Ankaraspor'u yenebilen (ki haftaya Ankara'ya gidiyor Trabzonspor) Karadeniz Fırtınası'nın İstanbul'da sahaya koyacağı performansta merak konusu. Fenerbahçe'nin en büyük artılarından biri Emre Belözoğlu'nun sakatlığının olmaması ve sahaya ilk onbirde çıkacak olması hiç kuşkusuz. Semih muhtemelen yedek başlayacaktır ve oyunun ''olası'' sıkıştığı dakikalarda önemli bir oyuncu olacaktır sarı lacivertliler için. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel sarı lacivertlilerin en büyük handikaplarından birisi bana göre. Colman ve Selçuk'un şut girişimlerinde göstereceği performans son derece belirleyici olabilir. Gol bölgelerine iyi sızan Gökhan Ünal'ın çok sevdiği tarzda iki savunmacı olan Edu veLugano'da Umut ve Gökhan'ın karşısında zor anlar yaşayabilirler. Kontratlarını yenileyen Alex ve Roberto Carlos'tan ekstra performanslar bekleyebiliriz bu akşam zira kafaları artık son derece rahat. Trabzonspor duran toplardan özellikle kafa toplarından kolay goller yiyor ve Fenerbahçe'nin kazanacağı ceza alanı yakını fauller ve kornerler son derece önem taşıyor sarı lacivertliler için. Deivid Cale'nin karşısında ne kadar güçlü olacaksa Yattara'da Roberto Carlos ve zaman zaman Gökhan Gönül'ü o derece zorlayacaktır. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı saha içinde iki organizatöre sahip olması bana göre. (Alex,Emre) Trabzonspor'un en büyük avantajı ise takım olarak Fenerbahçe'den daha fazla koşmaları ama en büyük avantaj ne diye soracak olursanız hem Fenerbahçe'nin psikolojik üstünlüğü hem de saha ve seyirci avantajı diyebilirim cevap olarak.

Trabzonspor'un lig maratonunda en çok önem verdiği maç olan Fenerbahçe maçında ilk dileğim maçın kırmızı kartsız, sakatsız kısaca kazasız belasız bitmesi, ikincisi de maçın hakeminin maçtan sonra hiç konuşulmaması. Bizler yani Trabzonsporlular için sezonun en heyecanlı iki maçından ilki yarın akşam oynanacak.

Yavuss gelirken Devrim'i getirmeyi unutma, kazanırsak kolbastı var kamerayı hazır ettim Facebook için...

Hiç yorum yok: