15 Ocak 2009 Perşembe

San Antonio Lakers'ı Devirdi.

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks maçlarından sonra en sevdiğim ikinci karşılaşmada San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers maçlarıdır. Dün gece bu maçlardan biri daha oynandı ve yine son yıllarda verdiği heyecandan hiçbir şey yitirmeden.

Derek Fisher Lakers'ta oynarken San Antonio Spurs'un 4-3 kazandığı bir konferans bir yarı final eşleşmesinde bitime 0.4 saniye kala attığı inanılmaz basketle Lakers'ı seride ayakta tutmuş ve o karşılaşma NBA'de ''hit'' karşılaşmalar arasındaki yerini almıştı. Aynı Derek Fisher bu maçtan 3 sezon sonra bu kez maçın son anlarında yaptığı kritik faulle karşılaşmanın kaybedilmesindeki belki de en kritik hatanın altına imzasını attı.

Kobe Bryant'ın bitime 12 saniye kala attığı üçlükle 111-109 öne fırlayan Lakers karşısında Roger Mason bulduğu basketin yanına bir de Derek Fisher'ın faulu eklendi. Mason kullandığı tek atışı da sayıya çevirerek bitime 9 saniye kala Spurs'u 112-111 öne geçirmeyi başardı. Lakers'ın son hücumunda Trevor Ariza (bu sezon parlayan yıldızlardan) topu kaybedince gülen taraf ev sahibi San Antonio Spurs oldu.

Texas temsilcisinde Manu Ginobili 27 sayı, Tim Duncan ise 20 sayı, 10 ribaund ve 8 asistle oynadı. Lakers'ın süperstarı Kobe Bryant 29 sayı 10 asist ve 7 ribaundluk bir performans ortaya koydu.

Son olarak postun fotoğrafında görünen sahnenin devamı Duncan'ın Kobe'yi bloklamasıyla geldi ancak tertemiz olan bloğa hakemler faul çalarak, Kobe'nin karizmasının çizilmesine izin vermemiş oldular...

Hiç yorum yok: