5 Ocak 2009 Pazartesi

Mızıkçı!

Antonio de Nigris Kadıköy'de Fenerbahçe'ye Gaziantepspor forması ile attığı golden sonra bu maskeyi takarak gole sevinmiş ve hafızalarımızda belli bir yer kaplamaya başlamıştı. Sonrasında da O'nu hep golcü kimliğiyle görmeye devam ettik hatta bir ara Gaziantespor'un kapısını aşındıran kulüplerden birinin Trabzonspor olduğu bile rivayet edilmişti.

Geçen sezonun devre arasında yaklaşık 2 milyon euro gibi bir ücrete Ankaraspor'a geçiş yapıp kritik gollere imza attı ve takımının kümede kalmasına yardımcı oldu. Bu sezon da zaman zaman görev aldığı maçlar oldu ancak ilk onbirdeki forvet tercihini sıklıkla Murat Tosun'dan yana kullandı Aykut Kocaman. Yedek kalmak hem de Ankaraspor'da yedek kalmak pek içine sinmemiş olacak ki Meksikalı futbolcunun kendi ülkesindeki bir dergide ''Aykut Kocaman yabancı olduğum için beni oynatmıyor'' açıklamasını yapmış. Derginin haberle ilgili başlığı da ''Türk Usulu Irkçılık'' şeklinde.

Ankaraspor'un sürekli oynayan futbolcularını araştırdım hemen, denildiği gibi Aykut Kocaman ''ırkçılık'' yapıyor mu diye. Hoca kaleci tercihini Stefan Senecky'den yanan kullanarak kaleci konusunda ''ırkçılık'' yapmamış allahtan. Zira Senecky'nin yedeği bir zamanlar Gençlerbirliği ile parlak performanslar ortaya koyan Gökhan Tokgöz. O da olmazsa eski Beşiktaşlı Ramazan Kurşunlu var. Defans oyuncuları içinde de en istikrarlısı Radoslav Batak. Bu oyuncuda takımının oynadığı maçların çoğunda sahaya ilk onbir çıkma başarısı gösterek Aykut Kocaman'ın ''ırkçı(!)'' yaklaşımından nasibini almamış. Ankaraspor kadrosunda bulunan Fredrik Risp ise geçirdiği ağır sakatlıklardan sonra pek öyle fazla forma şansı bulamayan bir oyuncu. Trabzonspor'a da gelmiş sonra da kaçmıştı hatırlarsanız. Ankaraspor kadrosunda pek fazla şans bulamayan yabancı oyunculardan biri (gerçi ne kadar yabancı denebilir bilmiyorum) Tita. Sambacı da hücum oyuncusu olduğu için yıldızı parlayan Murat Tosun'un gölgesinde forma şansı beklemeye devam ediyor. Sıklıkla forma şansı bulabilen bir başka Ankarasporlu yabancı oyuncu ise Theo Weeks Lewis. Sezon sonunda muhtemelen dört büyükler bu oyuncu için Ankaraspor'un kapısına gideceklerdir ve Theo Weeks kulübede oturarak bu başarıyı elde etmedi. Takımın orta sahada oynayan hücuma dönük oyuncu tercihi ise Neca. Beşiktaş'a 3-1'lik maçta ilk golü atan adam. Konyaspor'dan gelmişti Antonio de Nigris ile eş zamanlı olarak. Bilal Kısa ile beraber orta sahada takımın hücumunu yönetiyor Neca ve son derece de başarılı bir performans ortaya koyuyor Aykut Hoca'nın ''ırkçı(!)'' yaklaşımına rağmen. Son yabancı oyuncuları ise Madiou Konate. O da bir hücum oyuncusu ve zaman zaman şans bulup kritik gollere de imza atma başarısı gösteriyor Konate. Irkçılıkla ilgili herhangi bir şikayeti var mı bilmiyorum!

De Nigris kendisine göre yeterli forma şansı bulamayınca çirkin bir çamur atmış Aykut Kocaman'a. Belki de haklıdır daha fazla forma giymesi gerekiyor olabilir ve liderin 4 puan gerisinde beşinci durumda bulunan Ankaraspor'un teknik direktörü eleştirilebilir burası ayrı ama yeterli süre almamasını ırkçılığa bağlamadan önce yukarıda yaptığım analizin aynısını rahatlıkla yapıp kendi özeleştirisini de çıkarabiliridi. Aykut Kocaman ile bu konuyu konuştumu bilmiyorum ama bundan sonra Ankaraspor'da bırakın süre almayı tesislere girmesi bile zor olur artık zaten röportaja ''Türkiye'de kalmak isterim'' açıklamasına da ekleştirip teklif beklemeye koyulmuş muhtemelen. Hangi Süper Lig teknik direktörü De Nigris riskini göze alır bundan sonra bilmem ama Aykut Kocaman Antonio'yu mahkemeye verse iyi bir tazminat kazanır bence!..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yalanlamış haberi basın toplası yapıp.öyle bi dergi tanımıyom demiş.duyunca tüylerim diken diken oldu demiş.

Melih Kazdağ dedi ki...

Yalan haberdir bu..Başka takıma transfer olupda eski hocası için bunları söylese,belki doğrudur derdim ama halen oynadığı takımın hocasına bu tür şeyler söylemek insanın doğasına aykırı..Kesin yalan haberdir.Kendisi de yalanlamış zaten..

Aykut Hoca'yıda ''Pis Meksikalı seni oynatmayayımda gör'' derken düşünemiyorum.Dünya üzerinde Meksikalıları sevmeyenler vardır ama Türkiye'de... Garip geldi..