28 Ocak 2009 Çarşamba

Geç Kalmadınız mı?

Bu sezon sportif anlamda en çok içimi acıtan olay Efes Pilsen'in Euroleague tarihinde ilk kez TOP16'ya kalamaması oldu. Son oynanan Real Madrid maçından sonra gerçek anlamda büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştım. Bana basketbol sporunu sevdiren, yıllarca sokaklarda oynatan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yolunu öğreten Efes Pilsen'in son birkaç yıldır yaşadığı düşüş gerçek basketbolseverler gibi beni de oldukça üzüyor.

Sezon başında takımın neredeyse tamamını değiştiren, yurtdışından ve yurtiçinden kaliteli oyuncuları kadroya katmasına rağmen takım kimyasını bir türlü oturtamayan Efes Pilsen'in herkesin de belirttiği gibi en büyük sorunu oyun kurucu eksikliğiydi. Sezon başında Ender Arslan'ın yanına 12 Dev Adam oyuncularından Engin Atsür'ü de kadroya katmasına rağmen Efes Pilsen o bölgeden istediği verimi alamayınca son çare olarak Darüşşafaka'dan Clifford Hammonds'ı getirmiş ancak kanayan yaraya pansumanı yapmayı başaramamıştı.

Ülkemizin Orhun Ene ile birlikte yetiştirdiği belki de en iyi oyun kurucu olan Kerem Tunçeri uzun süren yurtdışı kariyerinden sonra dün akşam Efes Pilsen ile sözleşme imzalayarak belki de kariyerinin en doğru hamlelerinden birini yapmış oldu. Oldukça başarılı geçen Real Madrid kariyerinden sonra Rusya'nın Libertsky takımına transfer olan ancak uyum sorunu yaşayan oyuncu Efes Pilsen'e yani yuvaya dönüş yaparak sevindirici bir haberin altına imzasını atmış oldu. Euroleague'de TOP16'ya kalan ve oyun kurucusu sıkıntısı yaşayan bir başka Türk ekibi Fenerbahçe Ülkerspor'dan da transfer teklifi almasına rağmen tercihini Efes Pilsen'den yana kullanan Kerem Tunçeri'ye 2,5 yıllık bu transferin hayırlı olmasını diliyorum... Tabi ki Efes Pilsen'e de ancak Efes Pilsen yöneticilerine de bir sorum olacak: Geç Kalmadınız mı?..

Hiç yorum yok: