22 Ocak 2009 Perşembe

İkinci Raund

Sezon başında Kemal Aslan transferi hakkında Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında çıkan polemiği ve Kemal Aslan'ın Gaziantepspor ile sezon başı hazırlık kampına gittikten sonra ligin başlamasına sayılı günler kala birkaç saat içinde Kocaelispor'a geçişini hepimiz hatırlıyoruzdur.

Bu kez transfer etmek isteyen takım Fenerbahçe ve transfer edilmek istenen oyuncu Gaziantepspor'un genç takım kaptanı Bekir İrtegün. Bekir'in transferi için yapılan pazarlıklar olumsuz sonuçlanınca Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl ''Anlaşamadık'' açıklamasını yaparken, Fenerbahçe asbaşkanı Nihat Özdemir ise ''Transfer sezon sonuna kaldı, Bekir sezon sonunda serbest kalıyor, oyuncuyu sezon sonunda kadromuza katacağız'' açıklamasını yapmıştı. Tabi ki bu aşamada ben de dahil birçok kişi transfer hikayesinin kapandığını düşündü ancak hikaye yeni başlamış anladığım kadarıyla.

İbrahim Kızıl özellikle futbolcunun serbest kalacağının vurgulanıp ''Gaziantepspor vermedi ama zaten sezon sonu serbest kalıyor ve biz Fenerbahçe'yiz tabi ki oyuncu bize gelecek'' şeklinde yorumlanabilecek açıklamaya hiddetlenip benim de televizyondan izlediğim açıklamasında ''Bekir benim sözleşmeli futbolcum hangi takıma gideceğine ben karar veririm, Fenerbahçe Kulübü bu şekilde davranmaya devam ederse Bekir'i Fenerbahçe hariç herhangi bir takıma verir alacağım 500.00 euroyu da Mehmetçik Vakfı'na bağışlarım'' açıklamasını yaptı. Zaten bu açıklama baştan aşağı yanlış zira Nihat Özdemir'in bahsettiği durum bu anın değil futbolcunun serbest kalacağı Mayıs ayının yani sezon sonunun planlamasıyla alakalı. O dönem geldiği zaman başkan futbolcu için herhangi bir ücret talep edemiyor, İbrahim Kızıl'ın bunu bilmesi lazım. Başkanın asıl kızdığı ''Vermediler ama onlar kaybetti'' yaklaşımı muhtemelen. Fenerbahçe derhal internet sitesinden ''kınayan'' bir açıklama yaptı ama metni okudum ve biraz sert kaçtığını düşünüyorum. Pazarlık yapılmış anlaşma olmamış ve polemik tavana vurmuş kısaca çünkü dün akşam da İbrahim Kızıl Ntvspor kanalına çıkıp internet sitesinden yapılan açıklama için ''Haddini aşan bir açıklama'' ifadesini kullandı.

Şunu belirtmek lazım, hem Nihat Özdemir'in hem de İbrahim Kızıl'ın olaya yaklaşımları son derece yanlış. Nihat Özdemir'in sezon sonuna yönelik yaptığı açıklama İspanya veya İngiltere'de olsa yadırganmaz belki ama ülkemiz henüz bu tip ''profesyonelliklere'' tam olarak hazır değil. İbrahim Kızıl'ın tepkisi teklif getirilen ancak transferi gerçekleşmeyen kontratlı bir futbolcu için sezon sonu planının ''uluorta'' yapılmasına. Nihat Özdemir'in tepkisi ise tamamen futbolcunun verilmemesine. Gerisi zaten adı üstünde ''polemik'' işte.

Sezon başında Kemal Aslan için yaşanan gerginlik şimdi Bekir İrtegün ile tam gaz devam ediyor, bu işin sonunu nereye varacak, Bekir İrtegün ya da Aziz Yıldırım bu polemiğin içine dahil olacaklar mı bilmiyorum ama Fenerbahçe - Gaziantepspor maçının tarihi epeyce yaklaştı, umarım bir sıkıntı yaşanmaz...

Hiç yorum yok: