5 Ocak 2009 Pazartesi

Eduard Cisse'nin Futbolculuğu Hakkında...

1 hafta geç katıldı kampa Cisse, hem de takımın kötü bir periyoda girdiği esnada yaptığı bu disiplinsizlik affedilir gibi değil ancak en az Cisse'nin yaptığı kadar affedilmez bir hatayı da bu aralar bizim şanlı medyamız yapmakta. Ne zaman Beşiktaş'tan gönderilecek futbolcular listesi görsem bu aralar mutlaka içinde Eduard Cisse'nin adı geçiyor. Yanındaki açıklamada da ''Geldiği günden bu yana takıma katkı sağlayamayan futbolcu'' yorumları yapılıyor. Sanki bahsedilen oyuncu Gordon Schieldenfeld ya da Ricardinho. Eduard Cisse 1,5 yıldır Beşiktaş formasını başarıyla giyen bir oyuncu. Tamamen bir görev adamı ve geçen sezonu mevki olarak arkasında oynayan yetenekleri sınırlı adamların (Gökhan Zan, Gordon Schieldenfeld, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan vs...) çöplerini temizleyerek geçirdi. Bir iki maçta hayran kalmışlığım bile vardır kendisine. Adı gönderilecekler listesinde geçince Bobo'nun ya da ne bileyim Delgado'nun katkılarını düşündüm. Nobre ya da Holosko'nun katkılarını da. Hiçbirinden aşağı kalır yanı yok bana göre. İşini yapan bir görev adamı Cisse. Yabancı kontenjanı açılacaktır, transfer yapılacaktır ya da disiplinsizdir Cisse anlarım ve saygı duyarım tercihe ancak ''takıma katkı yapamayan futbolcu'' ibaresi insafsızlığa girer bana göre.

Cisse'den bahsedince eski bir ''kanka anısını'' güncellemek geldi içimden Ariel Arnaldo Emmanuel Cisse, Djibril Cisse, Aliou Cisse, Eduard Cisse Ortega diyerek...

1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Geçen hafta bir gazete Cisse'nin istatistiklerini yayımladı.İstatistiklere göre Takımın en verimli oyuncusu;Top çalma,pas yüzdesi vs lerde hep en önde Cisse... Gizli kahraman denir ya öyle herhalde..Aslında bayaa gizli ben hiç göremedim bunları yaparken..
Ya da bir ihtimal daha var Cisse Vasat oynuyor normal süper lig oyuncularının istatistiğine sahip diğer oyuncular birbirinden berbat..
2. seçenek daha akla yatıyor.