15 Ocak 2009 Perşembe

Ne Yaptın Sen Memo!

Carlos Boozer ve Paul Millsap gibi iki yıldızından yoksun oynuyordu maçlarını Utah Jazz bir süredir. Babasının hastalığı nedeniyle Türkiye'ye gelen ve bu süreçte birkaç maç kaçıran Mehmet Okur'un da yokluğunda Utah iç sahada oynadığı 4 maçtan yalnızca 1 galibiyet koparabilmiş (Oklahoma City Thunder'a karşı) ve yıldızlarının dönünüşünü beklemeye koyulmuştu. İlk önce Mehmet Okur geldi ve O'nun dönüşüyle birlikte maç kazanmaya başladılar. Skor olarak bahsettiğim periyodda sürekli 20 sayı civarlarında, ribaundlarda da 10 rakamının sınırlarında gezen Mehmet Okur, 40 dakika süre aldığı Indiana Pacers maçında patlamayı gerçekleştirdi ve Utah Jazz'ın Indiana Pacers'ı 120-113 yendiği karşılaşmada 19/13 saha içi, ve 15/14 serbest atış isabetleriyle oynadığı maçta 43 sayı 9 ribaund ve 3 asistlik bir performans ortaya koydu. Takımının ve sahanın en skorer oyuncusu olan Memo için bu rakam aynı zamanda kendi kariyer rekoru oldu. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Mehmet Okur'un önceki performansı 38 sayıydı. Ayrıca 1975'ten beri ilk kez bir Utah pivotu 40 ve üzeri sayılara ulaşmış oldu.

Mehmet Okur için bir gecelik bile olsa 43 sayı önemli bir mihenk taşı oldu All-star öncesi. Tanjevic'le aralarında sorun olduğu için bu aralar Milli Takım kadrosuna çağırılmayan Okur'un bu performansı gününde olduğunda yapabileceklerini göstermesi adına da son derece anlamlı. Kesinlikle karşılaştırmak için yazmıyorum ama Hidayet'in 1,5 sezondur yakaladığı istikrarı yakalaması çok önemli bundan sonra Mehmet'in. Memo'dan her gece bu tip performanslar bekleyemeyiz ancak en azından All-Star'a kadar, bir iki kez daha otuzlu rakamları zorlaması O'nun adına büyük avantaj olur.

Son sözüm ise şanlı medyaya. 43 sayıyı duyar duymaz ''Memo Amerika'nın Kahramanı'', ''Memo Amerikalıları Büyüledi'' ya da ''Memo Amerika'yı Dize Getirdi'' gibi anlamsız başlıkları neden atarlar anlamıyorum. NBA'de hemen her gece 40 ve üzeri sayı atan oyuncuya rastlamak hiçte anormal bir durum değil. Haberi olduğundan büyük göstermek, üzerine ''cila çekmek'' ne kazandırıyor medyaya anlamış değilim. Yalnızca milliyet.com.tr'nin ''Ne Yaptın Sen Memo!'' başlığını beğendim. Unutmadan bir de gazetevatan.com'un ''Memo Çıldırdı!'' başlığına da çok güldüm belirtmek isterim. Mehmet Okur'un bu tip performanslarının devamını diliyorum bundan sonrası için...

NOT: 43 sayıyı izlemek isteyenler buraya tıklayabilir...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

adam çıldırdı ya.bid de beğenmezsin adamı:)