12 Ocak 2009 Pazartesi

Nobre Fenerbahçe'ye Döner mi?

2 gündür dolaşan bir şehir efsanesi Nobre'nin Fenerbahçe'ye dönmesi. Türk statüsü alıp Türkiye içindeki transferleri adına önemli bir koz elde eden Marcio (Mert) Nobre'nin Beşiktaş ile olan kontratı sezon sonunda sona eriyor ve taraflar henüz anlaşma sağlayamadı bildiğiniz gibi. Nobre'nin menejeri olan Uruguaylı Juan Figger Nobre için Beşiktaş yönetimine ''Elinizi çabuk tutun yoksa Fenerbahçe'ye gideceğiz!'' tehdidini savurmuş söylenene göre. Nobre'nin bu iş için dünden razı olduğuna adım gibi eminim, Alex'in, Deivid'in yani ''Kankalarının'' bulunduğu bir takımda oynamayı tabi ki isteyecektir, herşeyden önce ikinci kaptanlığa kadar yükselsede Beşiktaş'ta bir türlü dikiş tutturamadığı ve ''eğreti'' durduğu bir gerçek bana göre. Nobre'nin Alex ile olan uyumu ''Alex'in Nobre'si'' yakıştırmaları bile yaptırmıştı insanlara vakti zamanında.

İşin diğer boyutu ise Aziz Yıldırım'ın Nobre'yi Fenerbahçe'ye kabul edip etmeyeceği ve taraftarın Nobre'yi bağrına basıp basmayacağı. Bana göre iki ihtimalde zayıf. Aziz Yıldırım'in Nobre'yi geriye alacağını düşünmüyorum çünkü Aziz Yıldırım yönetimindeki Fenerbahçe'de giden futbolcusu hiçbir şekilde geriye gelmedi şimdiye kadar böyle bir anlayışı yok sarı lacivertlilerin, taraftar ise şayet hücum hattına takviye yapılırsa Nobre yerine daha ''kalifiye'' bir golcü isteyecektir mutlaka, hatta bu söylenenler tamamen bir masal bile olabilir, gerçeği ancak Nobre Beşiktaş ile yeni kontrat ya da başka bir takımla ''yeni bir'' kontrat imzaladığında öğreneceğiz...

1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Fenerbahçe Nobre'yi ondan daha kaliteli forvetler istediği için yolladı.Nobre'yi geri almak istemeleri için tek neden var o da türk statüsü.. Bence yeterli bir neden değil.Brezilyalıları yollayıp o eski düzeni bozmaya çalışan yönetim hayatta Nobre'yi istemez bence..Bu da tabiki sevgili Figer abimizin fiyat arttırma çalışmalarından biri.Figer Türkiye'yi çok seviyordur..