22 Ocak 2009 Perşembe

Gelin İzmir'de Oynayalım!

Fortis Türkiye Kupası'nda Sivasspor ile eşleşen Galatasaray'ın ''cin'' yöneticisi Haldun Üstünel'in Sivasspor camiasına iki maçı da İzmir'de oynamak için basın aracılığıyla ''nabız yokladığını'' dünkü haberlerden biliyoruz. Haldun Üstünel'in bu teklifle ilgili yaptığı açıklama ise ''Hasılatlar yüksek olur'' şeklinde.

Her sezon Türkiye Kupası maçları için İzmir konusu bir şekilde gündeme geliyor maalesef, Haldun Üstünel çıkıp ''Sivas'ın hava şartları uygun değil, 15 günde iki defa oraya gitmek istemiyoruz, biz de fedakarlık yapıp İzmir'e gidelim, iki maçı da orada oynayalım'' dese tabi ki tepki görür ancak ''cinlik'' yapmış olmaz dürüstçe düşüncelerini ya da camianın beklentisini ortaya koymuş olur.

Olayın farklı boyutları da var aslında. Misal kombine kart sahibi bir Galatasaray ya da Sivasspor taraftarı olası bir Türkiye Kupası çeyrek final maçını kombine kart aldığı takımın ''keyfi bir kararla'' maçını kendi sahasında oynamak yerine başka bir şehri tercih edeceğini hesaplamış mıdır? Taraftar ulaşım masraflarını kulüpten talep edebilir mi mesela? Haldun Üstünel federasyona başvurdu mu bu açıklamayı yapmadan önce? Olumlu bir cevap aldı mı? 1. Lige Süper Lig adını vermişken, yayın hakları için milyar dolarlar konuşulurken, Roberto Carlos, Milan Baros, Harry Kewell gibi ''top class'' futbolcular ligimizde top koştururken konuştuğumuz şeyler ne kadar anlamsız ve gereksiz aslında.

Son olarak paylaşmak isterim, vakti zamanında Vestel Manisaspor Manisa'da Beşiktaş ve Galatasaray ile oynayacağı maçları ''Hadi gelin İzmir'de oynayalım'' teklifleriyle ve federasyonun bunu kabul etmesi sayesinde İzmir'de oynamış ve ikisini de kaybetmiş, Fenerbahçe maçına sıra geldiğinde ortalık ayağa kalkmış, maç Manisa'da oynanmış ve karşılaşmayı Vestel Manisaspor 5-3 kazanarak Denizlispor ile birlikte Fenerbahçe tarihinin en trajik ''kaçan şampiyonluk'' öykülerinden birisinde yer almıştı. Bu İzmir konusu Türk futbolunun başına her daim çorap örmeye devam edecek galiba...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yakında galatasaray başlamasın birini suudi arabistanda birini miami de oynayalım tekliflerine:)