30 Ocak 2009 Cuma

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final İlk Maçları...

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçları salı ve çarşamba günü tamamlandı. Üç büyüklerden Fenerbahçe ve Beşiktaş avantaj yakalarken, Galatasaray ve Denizlispor kendi sahalarında rakipleriyle gollü beraberlikler dezavantajlı konuma düştüler.

Galatasaray - Sivasspor: Galatasaray birçok oyuncusundan yoksun çıktığı karşılaşmada Sivasspor karşısında beraberliği ancak son dakikada bulduğu golle kurtarabildi. Sivasspor'un her zamanki ''önce durdur sonra vur'' taktiği yine işe yaradı ve kendi sahalarında oynayacakları maç öncesi son derece avantajlı bir skoru yakalamayı başardılar. Tabi ki gündeme maçtan çok Balili ve Bülent Uygun'a edilen küfürler damga vurdu. Ülke olarak bazı şeylerin yerini ve zamanını tam olarak ayarlayamıyoruz maalesef, İsrailli oyuncunun ve Sivasspor teknik direktörünün başına gelen durum aslında ülkemizde hiçte yabancı olmadığımız bir hadise. İkisi adına da üzgünüm ancak bu küfür olayı stadyumlarımızda hiçbir zaman bitmeyecek gibi görünüyor.

Fenerbahçe - Bursaspor: Fenerbahçe artık kanıksadığımız duran top organizasyonlarından birinde ve yine ön direkte bulduğu golle karşılaşmayı 1-0 kazanmayı başararak Bursaspor karşısında bir adım öne geçmeyi başardı. Ertuğrul Sağlam Bursaspor'un başında çıktığı ikinci resmi maçta ilk mağlubiyetini almış oldu. Rövanş tabi ki herşeye gebe ama Fenerbahçe'nin Bursaspor'a eleneceğini zannetmiyorum.

Antalyaspor - Beşiktaş: Erken sayılabilecek dakikada bulduğu golle skor üstünlüğünü yakalamayı başaran Beşiktaş rahat bir tempoda götürdüğü maçta Uğur Kavuk'un yaptığı son derece amatör bir hata ile 2-0'ı yakalayarak turu garanti altına almış oldu. İkinci maç formaliteden öteye geçmeyecektir.

Denizlispor - Ankaraspor: Turun favorisi Ankaraspor Batak'ın kendi kalesine attığı golle skorda geriye düşsede Özer Hurmacı'nın klas golüyle gollü beraberliği yakaladı ve rövanş için avantaj sağladı. Bu maçtan sonra sebebini anlayamadığım bir şekilde Roman Kratochvil ve Tomas Abraham ile Denizlispor'un yolları ayrıldı. Uzun yıllardır bu formaya hizmet eden iki futbolcu için de üzüldüm açıkçası. Bakalım bu oyunculara Turkcell Süper Lig'den bir talip çıkacak mı?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

DÜZELTME:)) :

sayın admin senin hataları düzeltmektende bi hal oldum he.ertuğrul sağlam bursasporun başındaki ilk resmi maçını(eğer ilk maçı o ise) yine kupada fenerbahçeye kaybetmişti.yani ilk kaybettiği resmi maç bu olmadı.sadece 3.maçında(eğer üçüncü maçı ise) 2.fenerbahçe mağlubiyetini aldı.