2 Ocak 2009 Cuma

Yasinlerle Çıktık Yola, O günler Çok Yakında!

Bursaspor - Trabzonspor maçı 1-1 devam ederken, 87. dakikada Bursasporlu Gökhan Güleç'in pası Sercan Yıldırım'a gider, Sercan Yıldırım kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek Bursaspor'u 2-1 öne geçirir ve maçı Bursaspor maçı 2-1 kazanırken, Trabzonspor 6 hafta sürdürdüğü lig liderliğini Sivasspor'a kaptırırken aynı zamanda ligdeki ikinci mağlubiyetini yaşar ancak bu gol normal bir gol değildir zira Sercan Yıldırım çok açık bir ofsayt pozisyonunun içerisindedir...

''Bir maçın anatomisi'' gibi yaptım girişi çünkü bu karşılaşmanın yangını bir türlü söndürülemiyor. Maçtan sonra hakemler hakkında pek az konuşmasına şahit olduğum Ersun Yanal, ''Olmayan bir golün verilmesi yüzünden maçı kaybettik'' derken, Başkan Sadri Şener ise ''Sivasspor ile başlayan, Kayserispor ve Bursaspor maçıyla devam eden hakem hataları bize puan farkını bilinçli olarak eritilmek istendiğini düşündürdü.'' şeklinde aslında çok fazla ''klişe'' olan açıklamalar yaptı. Bu açıklamaların arkasından Trabzonspor taraftarı bana göre son derece yersiz bir şekilde federasyon binasına bir yürüyüş gerçekleştirdi ve bu yürüyüş esnasında da maalesef son derece yersiz olan başka bir işe imza atıp ''Yasinlerle çıktık yola, O günler çok yakında'' yazılı bir pankart açtı. Şunu anlayabiliyorum aslında; yasinlerle yola çıkmak şampiyonluk yolunda edilen duaları, O günler yakında söylemi ise engellere rağmen şampiyon olunacağına olan inancın göstergesi, zekice yapılmış bir kelime oyunu yani ama Yasin Hayal ve Ogün Samast ''birilerinin'' gösterdiği yolda hangi işleri yaptılar? Sözümona ''Türk aydınları(!)'' Hrant Dink'in cenazesinde ''Hepimiz Ermeniyiz'' yazılı rozetleri neden yakalarına taktılar. Maalesef Trabzonsporlu bir avuç taraftar federasyona yapılan yürüyüş esnasında Yasin Hayal ve Ogün Samast'ı destekleyen bir pankartla da işlenen cinayete ''sempatiyle'' baktıklarını göstermiş oldular. İşlenen bir cinayetse, sebebi her ne olursa olsun yanlıştır, bunu bilir bunu söylerim, hukuk sistemi vermeli cezayı, suçu işleyen her kimse, asacaksa da devlet asmalı bana göre.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'e sormuşlar ''İlk yarının en kötü olayı neydi sizce'' diye, O da bu pankartı söylemiş en kötü olay olarak. Başkan kendisine göre haklıdır, bu kadar hakem hatasının olduğu bir lig oynanmasından değilde, bir avuç ne idüğü belirsiz adamın açtığı saçmasapan pankart rahatsız etmiştir kendisini, birşey diyemem kendi fikridir ama bu tartışmanın, bu maçın yangınını söndürmek yerine ''körüklemekte'' O'nun bileceği bir yöneticilik şeklidir, bugün yapılacak açıklamalar, söylenecekler bakalım ne şekilde olacak, kime nasıl yansıyacak.

Evet sevgili seyirciler Bursaspor Sercan Yıldırım'ın attığı golle skoru 2-1'e taşıdı ancak maç bitmedi, Trabzonspor'da Yasin ve Ogün oyuna girdi şimdi, bakalım giden 1 puanı geri getirebilecekler mi?!

Hiç yorum yok: