5 Ocak 2009 Pazartesi

Yüksek Beklentinin Doğurduğu Olumsuz Bir Film Eleştirisi...

12.12.08 IS THE DAY THE EARTH STOOD STİLL. Yani Dünyanın Durduğu Gün! (bayılıyorum bu türkçeye çevirilen film isimlerine) uzun zamandan beridir izlemek için fırsat kolladığım bir filmdi. Matrixlerden beridir hayranlık duyduğumuz Keanu Reeves'in başrolde olması da Erman Toroğlu ifadesiyle ''peynirli ekmek kadayıfı'' olmuştu. Film Hindistan'da bir dağda başlayıp, Amerika Birleşik Devletleri'nin Manhattan eyaletinde son buluyor. Keanu Reeves Matrix'te neyse hemen hemen Dünyanın Durduğu Gün'de de aynı. Matrix'te rol icabı ''mimikleri'' yok diyordum ama bu filmde de karşımda hemen her sahnede ''Neo'' var zannettim. Maalesef akıcı olmayan kupkuru bir film, senaryosu kopuk, hareketli sahnelerin içinde bile bir tür hareketsizlik var, maaelesef sıkıldım izlerken, son dönemde izlediğim fantastik filmlerin içinde Wanted bir numaradaki, Forbidden Kingdom iki numaradaki, I am Legend'da üç numaradaki yerlerini Dünyanın Durduğu Gün'e rağmen korumaya devam etmiş oldular ''Neo''yu bir kez daha izledikten sonra!..

4 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Sayın adminin sinema sektöründe çalışan kızkardeşi olunca tüm filmleri''herkesten önce'' ve ''Beleş'' izlemeye başladı.Ne şans...

Faruk dedi ki...

Sayın Admin karizmayı çizdin bilmem farkında mısın :) Yarın bugün bi film eleştirisi yapmaya kalksak naçizane, alta ''bütün filmleri bedavadan izleyip gelip burda artizlik yapma'' yorumu gelirse nerelere kaçarım bilmiyorum :)

Faruk dedi ki...

Ha unutmadan Sayın Admin'in de zamanında beleş basın tribünü kartı olduğunu ve tüm maçları beleş izlediğini de belirtmek isterim konudan bağımsız olarak :) Ne şans!!!:)

Melih Kazdağ dedi ki...

Basın özgürlüğü denir buna...