24 Ocak 2009 Cumartesi

Buzda Dansın Galibi Sivasspor...

Sivas 4 Eylül Stadyumu'nun özellikle kış aylarında büründüğü buz pisti atmosferi Sivasspor'un Galatasaray'a evsahipliği yaptığı 17. hafta maçında da öne çıkan en büyük doğa olayıydı. Galatasaray'ın sakatlığı süren Lincoln ve cezalı Ayhan Akman'dan yoksun çıktığı karşılaşma ev sahibi ekibin 2-0'lık net galibiyetiyle sonuçlandı.

Geçen sezon Sivasspor kendi sahasında 3 büyüklerin hepsine yenilirken, Galatasaray'dan 5, Fenerbahçe'den 4, Beşiktaş'tan ise 2 gol yemişti. Bu sezon sahasında ağırladığı iki büyükten Fenerbahçe'yi 1 gol yiyerek, Galatasaray'ı ise gol yemeden yenmeyi başardı Sivasspor ki zaten başlı başlına bu istatistik bile geçen sezondan bu sezona ne kadar üstüne eklediklerini gösteren belirgin bir örnek. Ümit Karan'ın atıldığı pozisyon maçın kırılma noktası olarak kabul edilebilir, şayet Ümit Karan'ın ağzından küfür çıkmadıysa atılması son derece ağır bir karar bana göre. Maçtan sonra küfür etmediğini söylese de yardımcı hakeme birşeyler söylediği ve sözler ağzından çıkar çıkmaz yardımcı hakemin bayrağı çekip orta hakemi uyardığını maçtan sonraki özetlerden gördüm. (İş seyahati nedeniyle maçı izleyemedim maalesef)

4 maç yapacaktı bu iki takım ligin sonuna kadar, bunlardan ilki Sivas'ta oynandı ve Sivasspor Galatasaray'ı mağlup etmeyi başardı. Bundan sonra Fortis Kupası maçı için Sivasspor İstanbul'a gelecek. Bence Sivasspor Galatasaray'ı tam yenmesi gereken yerde yendi. Şayet son hafta aralarında oynayacakları maç şampiyonu belirleyecek maç olmazsa Sivasspor bu dört maçın içinde en değerlisini kazanmış oldu bana göre. Bundan sonrası Galatasaray'ın intikam çığlığı olur artık...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ya sayın admin ayhan akman dün 90 dakika oynadı.maçı izlemiyon bari birgün sonra gazeteyi okuda ondan sonra yaz yorumunu:)

Adsız dedi ki...

ümit karan istanbuldaki güzide kuluplerimizin hakemlerle baş oynayan oyuncularından biridir.inşallah hakemler böyle devam eder.böyle köpeksiz köy bulup değneksiz gezenler eline bi değnek alır artık.