9 Mart 2009 Pazartesi

Açılış Fenerbahçe'den...

Zor maçtı Fenerbahçe için Kayserispor maçı her ne olursa olsun. Takımın deplasman fobisi ''psikolojik tedavi'' sınırına yaklaşmıştı ve Trabzonspor ile Sivasspor'un yaşadığı puan kaybı Fenerbahçe'yi bu maçı kazanmaya mecbur hale getirmişti.

İlk yarım saatte iki gol birden bulunca Fenerbahçe zaten gol atmakta büyük sıkıntı çeken Kayserispor'un ipini erkenden çekmiş oldu. İlk kez bir maça evsahipliği yapan Kadir Has Stadyumu'nda maçın geri kalan 1 saatinin hakimi Kayserispor olsa da Fenerbahçe skor avantajını korumayı başarıp sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Alex de Souza'nın son haftalardaki göz kamaştırıcı performansı Kayserispor karşısında da aynen devam ederken, Fenerbahçe için de ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bir kez daha gözler önünde serdi. Volkan Demirel'in kırmızı kartı doğru bir karardı bana göre ve Volkan yine öfkesinin kurbanı oldu. Kenarda bekleyen Volkan Babacan'a en az 2 maç olmak kaydıyla yine ''iş çıktı''.

Sivasspor'un 3, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2 puan gerisine sokuldu Fenerbahçe Galatasaray ile birlikte. Önümüzdeki hafta kazanmaları kuvvetle muhtemel bir Kocaelispor maçı oynayacaklar ve Trabzonspor - Galatasaray maçında her şekilde yaşanacak puan kaybıyla bir avantaj daha yakalayacaklar. Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanlarının başarıyla atlatılması halinde, son dönemlerin en kötü sezonunu geçiren sarı lacivertliler şampiyonluk ipini göğüsleyebilir. En azından bu inanç bu aralar fazlasıyla yerleşmiş durumda camiaya.

Kadir Has Stadyumu'nun çimleride ''halı'' gibi olsaydı, kendimi Nou Camp'ta oynanan bir maçı izliyormuş gibi hissedecektim çünkü öyle klas bir havası stadın. Emeği geçenleri tekrar tekrar kutlamak lazım, büyük bir iş başardı futbol camiası gerçektende...

Hiç yorum yok: