16 Mart 2009 Pazartesi

Mucizeye İnanış...

Kendi tuttuğum takım hariç son yıllarda herhalde hiç bu kadar bir takımın gol atmasını, ya da sahadan puanla ayrılmasını istememiştim herhalde. Kocaelispor sonuna kadar hakettiği maçta Fenerbahçe'den bir puanı koparmayı başarırken, ligde kalma yolunda attığı adımlarla da göz kamaştırmaya devam ediyor. Devre arasında tam 13 futbolcusunun mali sorunlar nedeniyle kulübü terkettiği, en pahalısının maliyeti 250 bin dolar olan 4 yabancı futbolcuyla devre arasında sözleşme imzalayan ve 3. teknik direktörüyle çalışan Kocaelispor lige sımsıkı tutunmuş durumda bu aralar. Henüz daha ilk dakikada yediği gole rağmen, Deniz Barış'ın pozisyonu hariç rakibine hemen hemen hiç pozisyon vermeyen, kıyaslanamayacak kadro kalitesi ve genişliği farkına rağmen güçlü rakibine adeta nefes aldırmayan Kocaelispor fazlasını hakettiği maçta Fenerbahçe'den ancak bir puan alabildi. Kocaelispor'un lige tutunuşu ve anormal kısıtlı imkanlarına rağmen oynadığı futbolun önünde saygıyla eğiliyorum.

Peki ya Fenerbahçe? Milyon dolarlık futbolcuların kenarda oturduğu, sahaya çıkanların ise Fenerbahçe formasını giydiklerden bi haber durumları... Lugano ve Gökhan Gönül'ü ayırırsak, Fenerbahçe'nin Kocaelispor karşısında oynadığı futboldan taraftarı utanmıştır herhalde. Takım 1-0 öndeyken Volkan Babacan'ın daha ilk yarının ortalarında zaman geçirmeye başlamasına taraftarın koyduğu posta ise gerçekten etkileciydi. Sahadaki futbolcular maçı taraftarın onda biri kadar isteseler, Fenerbahçe bu maçtan galip ayrılır ve ligde üçüncülüğe yükselip Sivasspor - Beşiktaş maçının sonucuna göre liderlik kovalayabilirdi. Aslında Fenerbahçe için söylenecek sözler hep aynı doğrultuda olur. Ciddi bir kadro revizyonu, Fenerbahçe forması giydiğini ''bilen'' futbolcular lazım takıma. Canı isteyince oynayan Alex, Deivid ve Roberto Carlos gibiler sözleşme yenilerken, sahaya ruhunu koyan Tuncay, Ümit Özat, Aurelio ve artık gidici gözüyle baktığımız Lugano gibiler terkediyor bu takımı. Önümüzdeki sezonun yapılanmasını gerçekten merak ediyorum bakalım Aziz Yıldırım'ın neşteri kimlerin canını yakacak. Ben bir tanesini biliyorum. Fatih Terim'in prensi Colin Kazım Richards...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

neden böyle oldu ya halbu ki taner gülleri dalga geçmişti fenerle atıcam gene falan dedi.uğur boral duymadı herhalde bu kez yırttı kocaeli:)