12 Mart 2009 Perşembe

Hamburger Zamanı!..

Kadıköy'de oynanacak olan UEFA Kupası finalinin zorlu yolunda Avrupa Kupaları'ndaki tek temsilcimiz olan Galatasaray bu akşam saat 19:00'da Hamburg'ta Nordbank Arena'da Hamburg karşısına çıkıyor. Amaç tabi ki ilk maçtan avantajlı bir skorla ayrılıp, Ali Sami Yen'deki rövanşta turu elde edecek skoru sağlayabilmek.

Haftaiçinde Rusya'nın Zenit Petersburg takımına transferi gerçekleşen Fernando Meira'nın yanında, sakatlıkları devam eden Emre Güngör ve Servet Çetin'den de yoksun olarak sahaya çıkacak Galatasaray'ın muhtemel kadrosu:

Morgan De Santcis
Emre Aşık
Hakan Balta
Volkan Yaman
Sabri Sarıoğlu
Ayhan Akman
Barış Özbek
Harry Kewell
Arda Turan
Cassio Lincoln Soarez
Shabani Nonda

şeklinde. Rakip Hamburg'un ise;

Frank Rost
George Boateng
Alex Sandro da Silva
Joris Mathijsen
Dennis Aogo
Collin Benjamin
Piotr Trochowski
David Jarolim
Marcell Jansen
Ivica Olic
Mladen Petric

ilk onbiriyle sahaya çıkması bekleniyor. Maçın hakemi ise Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Victor Kassai olacak.

Galatasaray Round of 32 turuna gelene kadar zorlu ancak bildiğimiz bir yoldan Bordeaux karşısına çıktı. 0-0'lık ilk maçın rövanşında, Ali Sami Yen Stadı'nda 3-1 öne geçip, 3-3'e düşmüş ancak son dakikada atılan golle rakibini mağlup etmeyi başarıp turu geçmişti. Hamburg'un UEFA Kupası serüveni ise 1. turdan başladı. Bu turda Romanya'nın Unirea Urziceni takımıyla eşleşen Hamburg Fırat Aydınus'un yönettiği ilk maçta kendi sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalıp taraftarlarını korkuttuktan sonra rövanşta rakibini deplasmanda Mladen Petric'in golleriyle 2-0 yenip UEFA Kupası gruplarına kalma vizesi almayı başardı. Grubundaki ilk maçında deplasmanda Zilina'yı Mladen Petric ve Ivica Olic'in golleriyle 2-1 yenen Hamburg ikinci maçında kendi sahasında karşılaştığı Ajax'a 1-0 mağlup olup 3 puanda kaldı. Üçüncü maçında deplasmanda Slavia Prag'ı Mladen Petric ve Ivica Olic'in golleriyle 2-0 yenen Hamburg gruptaki son maçında kendi sahasında güçlü Aston Villa'yı 3-1 ile devirip tur vizesini 9 puanla almayı başardı. Bu maçta da goller iki Hırvattan yani Ivica Olic(2) ve Mladen Petric'ten geldi. Round of 32'nin ilk maçında NEC Nijmegen'i deplasmanda Trochowski, Alex Silva ve Olic'in golleriyle 3-0 yenen Alman temsilcisi bu maçın rövanşını da kendi sahasında Olic'in golüyle 1-0 kazanıp rahat bir şekilde Galatasaray'ın karşısına çıktı.

Tabloya baktığımızda göze çarpan ilk şey hiç kuşkusuz takımın hücum gücünün Hırvat hücumculardan yani Olic ve Petric'ten geldiği. Bu oyuncular Hamburg'un gol atmayı başardığı tüm maçlarda en az bir en fazla üç gole imza atmışlar ve Hamburg bu oyuncuların gol atmayı başardığı tüm maçları kazanmayı başarmış. Galatasaray'ın şu andaki defans hattını göz önünde bulundurduğumuzda Olic ve Petric'ten gol ya da goller gelmesi çok olası bir ihtimal gibi gözüküyor. İkinci göze çarpan istatistik ise Hamburg'un kendi sahasına nazaran deplasmanlarda çok daha iyi bir performans göstermiş olması. Kendi sahasında Romanya'nın adı sanı bilinmeyen takımı Unirea Urziceni'yi yenemeyen ekip, aynı zamanda UEFA Kupası macerasındaki tek yenilgisini de kendi sahasında Ajax'a karşı almış. Deplasmanlarda oynadığı tüm maçları kazanan Hamburg'un oynadığı 8 maçta yalnızca 1 kez berabere kaldığını ve bu maçların beş tanesini kazandığı görüyoruz.

Bundesliga'da son haftaya lider giren ancak liderliğini aldığı mağlubiyet sonucu Hertha Berlin'e kaptıran ''hamburger''in doğduğu şehrin takımı Hamburg karşısında genel olarak Galatasaray'ın şansını düşük buluyorum. Belki Servet oynayacak olsaydı bir nebze de olsa Nordbank'ta yenecek olası gollerin önünde siper olabilirdi ancak bu görüntü ve Emre Aşık ile Hakan Balta'nın stoperliğinde bu riski ne kadar aza indirgeyebilecekler bunu göreceğiz. Her türlü beraberliğin dahi turu garantiliyemeyeceğini Hamburg'un deplasman performansına bakıp iddia edebilirim. Galatasaray'ın bu turda işi gerçekten çok zor ve maçlar oynanadıktan sonra skor basınımızdan ''Meira'yı neden gönderdiniz?'' eleştirilerinin oluşabileceği güçlü bir rakiple oynayacak Galatasaray.

Her ne kadar olumsuz bir tablo çıkarmış olsam da Galatasaray'ın Avrupa'daki en başarılı Türk takımı olduğunu, marka değerinin Avrupa futbolunda oldukça yüksek olduğunu, sarı kırmızılı takımın Avrupa Kupası maçlarını her zaman bir iki gömlek daha iyi oynadığını avantaj kısmına ekleyebilirim diye tahmin ediyorum. Temsilcimize bu turda başarılar diliyorum...

2 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Bugün Hamburg'un çok rahat bir galibiyet alacağını düşünüyorum.2-0 veya 3-0 skorları tahminlerim.Galatasaray Baros'da yokken gol atamaz.

Melih Kazdağ dedi ki...

Tahminlerim yine tutmadı..Bu takımın Yabancı takımlarla yapılan maçlarda ayrı bir şansı var..Sadece şans değil tabii..