17 Mart 2009 Salı

Kaptanımız Ol!

Tuncay Şanlı İngiltere Premier Lig'de oynamaya başladığından beridir blogta O'nun için sık sık postlar açmaya çalışıyorum. Sağolsun kendiside gerek transfer haberleri, gerek attığı goller, gerekse de taraftarın sevgilisi olmasıyla sık sık bloğun konuğu olmaya devam ediyor.

Bu kez konumuz Middlesbrough taraftarının kendisine olan sevgisi. Son oynanan Porstmouth maçında son dakikaya Peter Crouch'un golüyle 1-0 mağlup giren Boro'da tüm oyuncular ıslıklanmış, yalnızca top Tuncay'ın ayağına geldiğinde taraftar milli oyuncuyu alkış yağmuruna tutmuştu. Bu olayın ardından maçtan sonra Boro Menejeri Southgate ''Evet Tuncay gerçekten iyi bir maç çıkardı ancak, diğer oyunculara yapılan büyük bir saygısızlıktı, biz bir takımız ve diğer oyuncularımda en az Tuncay kadar karakterli bir oyun ortaya koydu.'' açıklaması yapmıştı. O günden beridir de röportaj yapılan her Boro oyuncusu kendilerine yapılanın bir saygısızlık olduğunu vurguladılar ancak taraftarın Tuncay'a karşı olan hisleri forumlarda da tam gaz devam ediyor. Bu aralar yeni moda Tuncay'a atfen yapılan ''We've only got one player'' (Bizim sadece bir oyuncumuz var) tezahüratı ve tabi ki forumlarda dile sık sık getirilmeye başlanan ''Kaptanımız ol!'' seslenişleri.

Forma aşkıyla oynanan hırslı oyunculara karşı hep özel bir sevgim ve hayranlığım olmuştur. Tuncay Şanlı tam da bu bahsettiğim oyunculardan birisi. Takımı küme düşme hattının içinde bulunsa ve hatta küme düşecek dahi olsa hiç kuşkusuz milli oyuncu Middlesbrough tarihinde önemli bir yeri şimdiden almış durumda...

Hiç yorum yok: