2 Mart 2009 Pazartesi

Fenerbahçe'yle Dalga Geçerseniz Böyle 4 Yiyip Gidersiniz!

Fenerbahçe'nin Sivasspor'u 4-2 yenmesi normal bir sonuç bana göre. Sivasspor belki ligin zirvesinde değilde ilk altının içinde bir yerlerde olsaydı sonuç böyle olmazdı ancak Fenerbahçe'nin bu maçtan alacağı olumsuz bir sonuçta kaybedeceği şey ''sadece bir maçtan'' ibaret olmayacaktı.

Sivasspor geçen hafta Eskişehirspor'u yenince en yakın rakibine 3 puan fark atıp tek başına zirveye kurulmuştu ve bu hafta oynayacağı Fenerbahçe maçı oldukça fazla önemliydi onlar için. Tabi ki ''herşey'' değildi ama Anadolu'dan çıkması muhtemel ikinci şampiyon şehir için Fenerbahçe'yi hem de deplasmanda yenmek, hem bir rakibini safdışı bırakmak açısından hem de özgüven ve moral anlamında oldukça önemliydi. Maçı canlı izleyemedim ancak geniş bir özetini görme şansına sahip oldum. Bir kere Fenerbahçe'yi biraz hafife aldıkları kesin. Savunmalarını bu kadar riske ettikleri maç görmemiştim daha önce. Ha eğer Fenerbahçe yediği iki gole tam zamanında cevap veremeseydi maç yine çok sıkıntılı geçebilirdi ancak hem Sivasspor'un gereğinden fazla cesaretli oyunu hem de Fenerbahçe'nin maça yeteri kadar bilenmiş olması bu skoru ortaya çıkardı.

Aslında maçtan daha çok ilgimi çeken Uğur Boral'ın ''Eğer Fenerbahçe ile dalga geçerseniz böyle 4 yiyip gidersiniz'' açıklaması oldu. Hemen hemen tüm spor sitelerinde (Fotomaç dahil) Sivasspor'dan kimin Fenerbahçe ile dalga geçtiğini araştırdım. Kulağıma hiç böyle birşey gelmemişti maç gününe kadar çünkü. Tam çabalarım sonuçsuz kalacakken, bugünkü Fanatik'te çıkan bir haberi gördüm. Rivayete göre Sivasspor'un İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili, Facebook'ta ''status'' diye tabir ettiğimiz yere İbranice ''Fenerbahçe maçı saat 19:00'da Kanal 5'te'' yazmış ve bu iletiyi cumartesi gününe kadar da silmemiş. Yine rivayete göre aklıevvel bir spor muhabiri de bu iletiyi görüp ''Cumartesi saat 19:00'da Fenerbahçe'ye 5 atacağız'' şeklinde tercüme(!) etmiş dilimize. Bunu duyan Fenerbahçeli futbolcular da maça ayrı bir hırs ve motivasyonla çıkmış. Evet bana da son derece saçma geldi ama gidip Uğur Boral'a ''Arkadaş kim sizinle dalga geçti'' diye soramayacağıma göre elimdeki tek veriyi kullanmış oldum postta.

Benim bundan sonra Fenerbahçe muhabirlerine tavsiyem, Fenerbahçe'nin her hafta oynayacağı lig maçından önce rakibin en antipatik futbolcusunun sarı lacivertli ekiple nasıl dalga geçtiğini ballandıra ballandıra anlatıp, takımı maça tam motivasyonla çıkarmak için vargüçleriyle çalışsınlar. Eğer Balili'nin Facebook statusu bu derece işe yarıyorsa bence denemekte fayda var!

Çarşamba günü Fenerbahçe ve Sivasspor bir kez daha kapışacaklar. Bülent Uygun hemen maçtan sonra ''Çarşamba günkü maç böyle olmayacak'' dedi bile. Kendisini gerçekten takdir ediyorum takımına ne kadar çok güvendiği her halinden belli oluyor. Aragones'in motivasyon anlamında takıma katkısının ''sıfır'' olduğunu düşünüyorum. Belki kupanın 25 yıldır kazanılamıyor oluşu Fenerbahçeli futbolcuları yeterince motive edip tarihe geçecek bir kupa posterinde yer almak isteyeceklerdir. Çarşambayı bekliyoruz...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

sivasın fenerbahçeyi hafife aldığı şeklindeki yorumuna kesinlikle katılmıyorum maçı 90 dakika izlemiş birisi olarak.sivas fenerbahçeyi hiçbir zaman hafife alamaz öyle bişey olamaz.kaldı ki sivas değil fenerbahçeyi bursayı eskişehiri konyayıda hafife alamaz.defansta açıklık falan diyosunda zaten sivas 1.golünün ve 2.golünün ardından çok kısa sürede golleri yedi.yani defans açıcak falan vakti olmadı.uğur borala gelince fenerbahçenin en antipatik oyuncularından amiyane tabirle amigo oyuncularından biridir kendisi.önceki sezonlardaki bir galatasaray maçından sonrada rakibimiz bizimle oynamadığı için bugüne kadar namağluptu demişti.geçen hafta oyundan alınırken eldivenlerini yere fırlatması yedek kulubesinde yaptığı antipatik hareketler daha önceleride verdiği enteresan demeçlerle sevmediğim futbolcular sınıfından(sabri,ayhan,emre aşık,lugano) birisidir.sivas maçından sonra söyledikleride tam bi salaklık gerizekalılık.o zaman sormazlarmı sana madem oynayabiliyosunuzda birinin dalga geçmesimi gerekli sizinle diye ve buna benzer bir çok soru sorulabilir sevgili kamil bey hazretlerine.