9 Mart 2009 Pazartesi

Dayı mısın Birader?!!

Takımı Sivasspor'un bulunduğu konum hepimizin malumu Bülent Hoca'nın. Takdir edilmesi gereken bir büyük başarının altında imzası bulunan Türk futbolu için bir değer özelliği taşıyan teknik direktörlerimizden.

Adana'da Kayserispor golsüz berabere kaldıkları maçın ardından da hakemlerle ilgili sert sözler söylemiş ve ''kabadayıvari'' hareketleriyle aklımızda kalmıştı Bülent Uygun. Eskişehirspor'u kendi sahalarında 1-0 yendikleri maçta ise, Eskişehirspor'un iki oyuncusuyla kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen hakemin avantaj kuralına riayet etmeyip Eskişehirspor lehine faulle oyunu durdurup, bu pozisyondan iki dakika sonra Sivassporlu Faruk Bayar'ın ceza sahası içinde yaklaşık ''30 saniye'' boyunca elle oynadığı pozisyonu görmezden geldiği maçtan sonra Eskişehir'de protesto yürüyüşü düzenlenirken Bülent Uygun ''Hakemlerde insandır, destek olmalıyız'' klişesinin arkasına sığınmıştı.

Bu hafta Deniz Çoban'ın bana göre takdir haklarını Sivasspor'un lehine kullandığı maçta Ankaraspor ile 1-1 berabere kaldıktan sonra önce yedek kulübesinin camını kırdı ardından da maçın hakemi Deniz Çoban ile ''kafa kafaya gelip'' yaklaşık 1 dakika boyunca maçın hakemine 5 santimetre mesafeden bağıra çağıra birşeyler anlattı. Posttaki resimde hakeme bağırıp çağırdıktan sonraki yürüyüşünü gösteriyor Polat Alemdar'ın pardon Bülent Uygun'un!

Hiç unutmuyorum Kayserispor'da bir iki sezon bu noktalarda gezmiş ve her puan kaybettikleri maçtan sonra başkanları soluğu hakemlerin odasında almış, Ertuğrul Sağlam her maçtan sonra basın toplantılarında tabiri caizse ''ağlamıştı''. Kayserispor'un yaşadığı hazımsızlığın belki de 2 mislini yaşıyor bu aralar Sivassporlular. Sanıyorlarki şampiyonluğa oynadıkları için herkesin arkalarında olması gerekiyor, her takımın ''yatması'' gerekiyor, hakemlerin onları idare etmesi gerekiyor. Maalesef böyle şampiyon olunmuyor. Maçtan sonra Sivassporlu oyuncuların, özellikle de Mehmet Yıldız, Mohammed Ali ve Musa Aydın gibi daha önce fişlenmiş olanların liderlik ettiği saha içi kaosu da tam da bu sebepten yani hazımsızlıktan kaynaklanıyor. Bu saydıklarımın arasına şimdi de Sezer Badur eklenmiş gördüğüm kadarıyla. Adem Koçak gibi dünyanın en sakin futbolcusunu bile çileden çıkarmayı başardılar kendilerini tebrik ediyorum.

Bir takım hazmettiği kadar başarılı olabiliyor, bunun sancılarını ben Trabzonspor'dan da çok iyi biliyor ve hatırlıyorum, sinirimiz yüzünden az maç kaybetmedik ligde.

Bir ekleme daha yapacağım; Bülent Uygun maç sonu röportajında hakeme kusmasının haricinde araya ''Ankaraspor iyi bir takım kurmuş, Aykut Kocaman iyi bir hoca'' falan gibi laflarda sıkıştırıp, hazımsızlığının boyutlarını ortaya koyuyor aslında. Allahını seversen senin haddine mi Ankaraspor'u övmek Bülent Uygun? ''Daha kimsin ki sen, dur bakalım bismillah'' derler adama. Sinirine hakim olduğu kadar şansı var Sivasspor'un çok değil birkaç sene önceki Kayserispor'un durumuna baksınlar yeter, öyle dayı dayı yürümekle şampiyon olunmuyor ve genç teknik direktörün bunu öğrenmesi için daha çok zamanı olacak Turkcell Süper Lig'de...

1 yorum:

Murat YILMAZ dedi ki...

Takke düştü, kel göründü ...