19 Mart 2009 Perşembe

Sezonun En Önemli Maçı

Galatasaray 2008-09 sezonunun şimdiye kadarki en önemli karşılaşmasında 1-1'in rövanşında bu akşam İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu'nda Hamburger SV'yi ağırlıyor. Saat 21:30'da başlayacak olan karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Pedro Proenca Oliviera Alves Garcia yönetecek ve maç Futbol Smart kanalından naklen yayınlanacak.

Galatasaray bu maça hemen hemen sezon başından beridir süregeldiği gibi birçok eksikle çıkacak. Servet Çetin, Emre Güngör, Uğur Uçar, Serkan Çalık, Emre Aşık, Mehmet Topal ve Tobias Linderoth bu karşılaşmada yer alamazken, tedavileri süren Arda Turan ve Shabani Nonda'nın kadroda olup olmayacağı ise maç saatinden biraz önce belli olacak. Tabi bu saydığım eksikler içerisinde Galatasaray'ın 4 stoperi ve 1 stoper özellikli oyuncusu olmayınca bu mevkide yeri garanti olan Hakan Balta'nın partnerliğini kimin yapacağı 1 haftadan beri büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Hamburg'taki maçta Emre Aşık kırmızı kart gördükten sonra bu mevkiye geçen ve 35 dakika başarılı bir performans ortaya koyan Harry Kewell bu bölgenin bir numaralı adayı konumunda. Şayet Arda maça çıkamazsa (ki bence çıkacak) Kewell hücum bölgesine kaydırılıp, Mehmet Güven faktörü devreye sokulabilir. Genç Semih Kaya ve Serkan Kurtuluş'ta bu mevkinin ''plase'' adayları. İki takım içinde muhtemel onbir vermek istemiyorum bu kez çünkü Alman ekibide sakatlıklardan dolayı bir hayli eksik durumda. Özellikle Mladen Petric ve Trochowski'nin sakatlıkları maça çıkmalarına engel ancak Trochowski ufak bir ihtimale karşılık dahi olsa İstanbul'a getirildi. İki takımında maça çıkacağı onbirler maç saatine yakın belli olacağı için kesin onbirleri de ancak o zaman öğrenebileceğiz.

Maç golsüz biterse Galatasaray turu geçen taraf olacak yani öncelikli olarak Hamburg gole ihtiyaç duyuyor. Bu Galatasaray için ciddi bir avantaj. ''Maça ilk maç 0-0 bitmiş gibi başlayacağız'' geyiklerini bir tarafa bırakırsak, Galatasaray skoru ne kadar süre lehinde tutarsa o derece avantajını korumuş ve rakibini paniğe sevketmiş olacak. Savunma bir tarafa özellikle hücum hattında oynayacak olan Arda, Baros ve Lincoln'ün kendilerine gelen topları kullanış şekilleri büyük önem arzediyor Galatasaray için. Ne kadar iyi saklayabilirse, ne kadar çok savunmalarını rahatlatabilirlerse o derece şansı olacak Galatasaray'ın. Hamburg'un önemli silahları Olic ve Guerrero'nun yanında ilk maçta olduğu gibi sürpriz çıkışlar yapıp golle burun buruna kalan Marcel Jansen'i de hiç yabana atmamak gerekiyor. Bu turun ilk maçta Galatasaray'da kalmasını sağlayan isim bana göre İtalyan kaleci Morgan De Santcis'ti. Turun anahtarı yine O'nda olacak ve yapacağı ya da yapamayacağı kurtarışla Galatasaray'ın Kadıköy finaline tamam mı yoksa devam mı diyeceğini De Santcis belirleyecek bana göre. Temsilcimize bu maç öncesinde başarılar diliyorum...

Hiç yorum yok: