5 Mart 2009 Perşembe

Fortis Türkiye Kupası Yarı Final İlk Maçları...

Rövanşları 49 sonra oynanacak olan Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçları salı günü Ankaraspor - Beşiktaş ve çarşamba günü Fenerbahçe - Sivasspor karşılaşmalarıyla tamamlandı. Kupanın bana göre 1 numaralı seribaşısı olan Beşiktaş deplasmanda formsuz Ankaraspor'u garip bir penaltıyla geriye düşmesine rağmen 3-1 mağlup ederek turu büyük ölçüde garantilemiş oldu. Son dönemde yakaladığı müthiş saha içi performansını Ankaraspor karşısında da devam ettiren siyah beyazlı ekip geriye düşmesine rağmen özellikle Tello ve Ernst'in harika performanslarıyla Ankaraspor'u deplasmanda geçmeyi başardı. Ankaragücü taraftarının Beşiktaş'a karşı bilinen kinini kusmak için Tello'nun omzuna isabet eden araba jant kapağı görünümlü cismi sahaya atması futbol sahalarımızda gördüğümüz en ''garip'' yabancı madde olarak tarihteki yerini aldı. Havadan döne döne gelen cismin Tello'nun omzunda bir delik ya da kesik yarası meydana getirmemesi ise futbolumuzun şansı oldu. Bütün maç boyunca Beşiktaş'a edilen galiz küfürler ve sahaya yağan yabancı maddelerden sonra merak edilen konu tabi ki bu olayların faturasının Ankaraspor'a mı yoksa Ankaragücü'ne mi kesileceği? Benim kendi fikrim cezanın Ankaragücü'ne verilmesi yönünde çünkü yapılan tezahüratlardan bu adamların Ankaragücü ve Bursaspor'un nefretini kusmak için orada olduğu son derece bariz şekilde ortada. O jant kapağını sahaya atan ve buna göz yuman kalabalığa da tek şey söyleyebilirim kurallar elverdiği ölçüde: Yazıklar olsun hepinize!

Çarşambanın maçı Fenerbahçe ve Sivasspor arasındaydı. Lig maçında Sivasspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe kupada da rakibine iki farklı üstünlük kurup maçı 3-1 kazandı ve tur için avantaj yakaladı. Fenerbahçe'nin istikrarı ve deplasman karnesine bakınca turu büyük ölçüde garantiledi demek zor geliyor ama önemli bir avantaj yakaladıkları kesin. Deniz Barış'ın golünü çok beğendim. Kendisinden beklenmeyecek bir klasta rakibinden kurtulup topu bakarak görerek hem de sol ayağıyla öldürücü noktaya gönderdi ancak maçın golü tabiki Bilica'nın füzesi oldu. Bu golde aklıma Ümit Aktan'ın Arif Erdem'in Manchester United'a attığı golden sonra ''Kalede Scmeichel değil, 10 tane Scmeichel olsa gene de o topu çıkaramazdı'' sözü geldi zira Bilica'nın füzesini de 10 tane Volkan çıkaramazdı bana göre. Fenerbahçe lig liderini üstüste iki kez toplamda 7 gol atarak devirerek bir bakıma ''gözdağı'' vermiş oldu, istersek yaparız anlamında. Sivasspor maçlarından sonra Kayserispor maçını daha bir merak etmeye başladım Fenerbahçe'nin. Bakalım bu performans Kayseri'de de devam edecek mi?

İkinci maçlar öncesi araya lig maçları ve iki adet İspanya maçı girecek. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin finali oynaması çok muhtemel gözüküyor. Federasyon'dan tek beklentim bu finalin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmaması olacak...

Hiç yorum yok: