27 Mart 2009 Cuma

İspanya Maçı...

Fatih Terim takımın başına geçtiğinden itibaren Milli Takım olmaktan çıkıp Fatih Terim'in takımı haline gelen Türkiye yarın akşam (daha doğrusu gece) Santiago Barnebau Stadyumu'nda İspanya Milli Takımı ile Türkiye saatine göre 23:00'te karşı karşıya gelecek. Son Avrupa Şampiyonası şampiyonu apoletli İspanya ile oynayacağımız maçı hepimizin ismini daha önce birçok kez duyduğumuz İsviçre Futbol Federasyonun'dan Massimo Busacca yönetecek. Ertesi gün gazeteler için olası ters kararlarda ''musakka'' başlıkları için şimdiden yer ayrılmıştır diye tahmin ediyorum.

Avrupa elemeleri 5. grupta önceki maçlarda:

Ermenistan - Türkiye: 0-2 (Tuncay,Semih)

Türkiye - Belçika: 1-1 (Emre Belözoğlu-pen-/Sonck)

Türkiye - Bosna Hersek: 2-1 (Arda,Mevlüt/Dzeko)

Estonya - Türkiye: 0-0

şeklinde pekte parlak olmayan neticelere imza attık. Buna karşın İspanya'nın geçmiş maçları ise:

İspanya - Bosna Hersek: 1-0 (David Villa)

İspanya - Ermenistan: 4-0 (David Villa-2-,Senna,Capdevilla)

Estonya - İspanya: 0-3 (Juanito,David Villa, Puyol)

Belçika - İspanya: 1-2 (Sonck/Iniesta,David Villa)

skorlarıyla tamamlanmış. Tabi bu tabloya baktığımızda oynadığı tüm maçları kazanan, 10 gol atıp yalnızca 1 gol yiyen İspanya'nın, 5 gol atıp 2 gol yiyen Türkiye'ye karşı ciddi favori olduğu tartışılmaz bir gerçek. Hamit Altıntop ve Servet Çetin gibi önemli oyuncuların sakatlıkları nedeniyle oynayamayacak durumda olması Milli Takım için dezavantaj olarak gözükse de rakip İspanya'da da Iniesta ve Xavi gibi orta sahanın temel direkleri bu karşılaşmada yer alamayacak. Rakibin en tehlikeli oyuncusu şu ana kadar oynanan her maçta gol atan ve 4 maçta 5 gollük istatistiğiyle tabiki Valencia forveti David Villa. İspanya Milli Takımı'nın 5. grupta attığı gollerin yarısında imzası olan futbolcu bize karşıda boş geçmek istemeyecektir. İspanya Milli Takımı adına kadroya çağrılmadığı her maç bir eksik olarak düşündüğüm Raul Gonzalez bu karşılaşmada da kadroya davet edilmedi. Uzun zamandan beridir yaptığı gibi bana göre İspanya'nın en iyi oyuncusu bu karşılaşmayı da evinden seyredecek.

Açıkçası bu maç için söylenecek pek fazla birşey yok. Karakteristik olarak Fatih Terim'e yakın olan (Batuhan, Kazım, Emre vb...) futbolculardan oluşan Milli Takım İspanya karşısına puan ya da puanlar için çıkacak ancak Fatih Terim uzun zaman aradan sonra ilk kez doğru bir söz söyleyip ''Rakibimiz birinci biz ikinci oluruz'' açıklamasını yaptı. İkincilik için ise Belçika'nın şu anki puan durumuna göre bizden daha avantajlı olduğu ise yadsınamaz bir gerçek. Milli Takım'ın daha önce ne tür dezavantajlardan maçlar çevirdiğini bildiğimiz için İspanya deplasmanına da umutla çıkıyoruz tabi ki. Benim aday kadroya çağırılan futbolcuları baz alarak oluşturabileceğim en iyi onbir:

Rüştü Reçber
Emre Aşık
Hakan Balta
Gökhan Gönül
İbrahim Üzülmez
Ayhan Akman
Marco Aurelio
Tuncay Şanlı
Arda Turan
Nihat Kahveci
Semih Şentürk

şeklinde olurdu ama Fatih Terim'in Mevlüt'ten, Colin Kazım'a, Batuhan'dan, Sedat Bayrak'a kadar geniş bir yelpazade ilk onbir çıkarabileceğini daha önceleri de tecrübe ettiğimiz için bu maçın ilk onbirini kestirmek oldukça güç görünüyor.

Kişisel fikrim maçı farklı kaybedeceğimiz yönünde ancak geçmiş tecrübelerimizi göz önüne alarak Milli Takım'ın bazı maçlarda, istatistik ve mantığa aykırı skorlar aldığını hatırlıyorum hemen. O yüzden bir umutla ekran karşısına geçip, Santiago Barnebau'dan iyi bir skor çıkmasını bekleyeceğiz...

2 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Benim tahminim de 2-0 veya 3-0 şeklinde ancak dediğin gibi Fatih Terim balı mı desek,cinler periler mi desek çoğu zaman bizim yanımızda oluyorlar...

Murat YILMAZ dedi ki...

1-1 biter