22 Şubat 2009 Pazar

2-5

Galatasaray'ın lig sonuncusu Kocaelispor ile kendi sahasında oynadığı maçın skoru postun başlığı. 11 yıldır ilk kez kendi sahasında 5 gol yemiş oldu Galatasaray. En son 11 yıl önce Kevin Campbell'in hat-trick yaptığı maçta Trabzonspor'a 5-3 kaybetmişlerdi Ali Sami Yen'de. Sivasspor ve Kayserispor'a karşı alınan ilk mağlubiyet, Antalyaspor'a karşı gerçekleşen ilk deplasman mağlubiyetinden sonra yeni rekorda bu oldu. Sarı kırmızılı takımın ligde oynadığı son üç maçın skorları:

Galatasaray - Kayserispor: 1-1
Antalyaspor - Galatasaray: 1-0
Galatasaray - Kocaelispor: 2-5

şeklinde. Son üç maçta 8 puan kaybedildi ve lider Sivasspor'un 8 puan gerisine düşüldü. Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a elenildi ve büyük ihtimalle kaybedilen ligin ardından elde tutunacak tek dal UEFA Kupası kaldı diyebiliriz. Tribünlerin yuhaladığı futbolcular (başta Sabri Sarıoğlu) ve istifaya davet ettiği Michael Skibbe'nin bundan sonra toparlanmaları epey zor. İş yine Cevat Güler'e düşecek sanki ama bu kez de Hakan Şükür yok yakınlarda. Ümit Karan bitmiş artık, bunu söylemek zor ama görüntü bu yönde, Nonda'da ben ne kadar futbolunu beğensemde çok güçsüz kalıyor sahada bir o kadar da etkisiz, Kewell büyük oyuncu ama sakatlıktan yeni çıkmış ve sakatlanacağım diye ödü kopuyor sahada. Tüm bunlara rağmen Baros ile maçı çevirme şansını da yakadılar ancak Çek oyuncu penaltıyı çok kötü kullandı. Bundan sonrası karanlık ve bulutlu günler Galatasaray için.

Kocaelispor bu galibiyete rağmen ligde tutunamaz bana göre, Taner Gülleri bu takımın içinde açan bir çiçek gibi adeta. Birbirinden güzel, birbirinden klas, birbirinden akıl dolu dört gole imza attı bu akşam. Galatasaray'ın ipini tek başına çekti. Futbol hayatının son deminde layık olduğu yerde olamamanın, keşfedilememenin isyanıydı adeta akşamki performansı. İnanılmaz bir sağ ayağı var Taner'in topu adeta istediği yere ayağıyla koydu golcü oyuncu. Agbetu'da fena bir oyuncu değil kesinlikle. Obafemi Martins'i andıran oyun stiliyle ligin sonuna kadar renk katıp sonra da geleceğini belirlemeye çalışacaktır.

Kocaelispor sıkı bir darbe indirdi Galatasaray'a. Bu skoru tarih yazdı bir kere ama bakalım bu akşamki tarihi skor Kocaelispor'a neler katacak, Galatasaray'dan neler götürecek. Asıl merak ettiğim açıkçası bu benim...


Hiç yorum yok: