19 Şubat 2009 Perşembe

Perşembe İddaa'sı...



Bu akşam oynanacak olan UEFA Kupası maçları için de bir tahmin postu açmak istedim. Hemen zor olarak adlandırabileceğimiz programın içinden seçtiğim maçlara bir göz atalım:

Lech Poznan - Udinese: İtalyan temsilcisi daha takımların ismine bakar bakmaz bile bir adım öne çıkıyor otomatik olarak. Lech Poznan iyi bir performansla bu turu oynamayı haketti ancak rakibi kendisine göre oldukça çetin ceviz gibi duruyor. Bu maç için öncelikle deplasman takımının galibiyetini öneriyorum, ardından da tabi ki riske girmek istemeyenler için Udinese lehine çifte şans seçeneğini devreye sokuyorum. Udinese galibiyetine verilen oran 2,20 gibi oldukça iyi bir oran olurken, Udinese lehine çifte şans ise 1.27 kazandırıyor bu tercihi yapanlara.

Shaktar Donetsk - Tottenham Hotspur: Şampiyonlar Ligi'nden bana göre son derece şanssız bir şekilde elenen Ukrayna temsilcisi UEFA Kupası grubundan ikinci olarak çıkan İngiliz takımı karşısında özellikle de kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı için oldukça şanslı. Bu maç için ben kendi kuponumda 2.20'lik ''mükemmel'' oranıyla evsahibi ekibin galibiyetini işaretleyeceğim ancak Shaktar lehine çifte şans seçeneğini de unutmayalım çünkü bu ihtimalde tercih edenlere 1.27 gibi iyi bir getiri sağlıyor.

FC Kopenhag - Manchester City: Arap devriminden sonra oldukça ''antipatik'' bir takım haline gelen Manchester City için UEFA Kupası'nın öncelikli hedeflerden birisi olduğunu biliyoruz. FC Kopenhag her ne kadar iyi durumda gözüksede kış şartlarından çok fazla etkilenmezse Manchester City bu deplasmandan galibiyeti çıkartacaktır bana göre. Öncelikle 2.30'luk oranıyla deplasman takımının galibiyetini ardından da Manchester City lehine çifte şans tercihini önermek isterim. Çifte şans oranının getirisi ise 1.32.

Fiorentina - Ajax: Şampiyonlar Ligi'nden gelen Fiorentina'nın kendi saha ve seyircisi önünde eski günlerini mumla arayan Ajax'ı geçeceğini düşünüyorum. Bu maçla ilgili ilk tercihim evsahibi ekibin galibiyeti ikinci tercihim ise 2,5 gol altı. Bu maçı Fiorentina'nın 1-0 ya da 2-0 kazanacağına dair ciddi hislerim var. Fiorentina galibiyeti 1.50 ''Alt'' seçeneği ise 1.75 kazandırıyor tercihçilerine.

Marsilya - Twente: Bu sezon altın yıllarından birini yaşayan Twente deplasmanda konuk olacağı Marsilya'dan ilk etapta beraberlik koparmak isteyecektir ancak Marsilya'nın Twente karşısında kötü bir skor alacağını düşünmüyorum. Bu maçla ilgili ilk tercihim Marsilya galibiyeti ardından da risk almak istemeyenler için Marsilya lehine çifte şans seçeneğini önermek isterim. Marsilya galibiyeti 1.60, Fransız takımının lehine çifte şans ise 1.07 kazandırıyor.

Tüm bu tahminlerin sonunda kupon oluşturmaya başlayabiliriz artık.

1. KUPON:

Lech Poznan - Udinese: 0-2 çifte şans (1.27)

Shaktar - Tottenham: 1 (2.20)

Kopenhag - Manchester City: 0-2 çifte şans (1.32)

Fiorentina - Ajax: 1 (1.50)

Marsilya - Twente: 1-0 çifte şans (1.07)

Toplam oran: 5.91

2. KUPON:

Lech Poznan - Udinese: 2 (2.20)

Shaktar - Tottenham: 1 (2.20)

Kopenhag - Manchester City: 2 (2.30)

Fiorentina - Ajax: 1 (1.50)

Marsilya - Twente: 1 (1.60)

Toplam oran: 26.71

Herkese bol şans...

Hiç yorum yok: