20 Şubat 2009 Cuma

Tamam Ya Da Devam Volume 2...

Turkcell Super Lig'in 21. haftasının açılış maçı bu akşam Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda Gaziantepspor ile Beşiktaş arasında saat 20:00'de oynanacak. Öncelikle Beşiktaş, ardından da zirve açısından oldukça ''kırılgan'' bir yapıya sahip olan maçı Bünyamin Gezer yönetecek.

Geçen hafta bir nevi ''tamam ya da devam'' maçını oynayan ancak sahadan 1 puanla ayrılan Beşiktaş, Fenerbahçe hariç diğer tüm zirveyi kovalayan takımların puan kaybetmesiyle birlikte kısmen de olsa devam demişti. Bu akşam ise ikinci kez zirveden kopmamak adına ''gergin'' bir maç oynayacak olan Beşiktaş'ın rakibi Gaziantepspor'da zaman zaman ''sert'' düşüşler yaşasa da zirveyi gizliden gizliye takip eden ve kendisini Avrupa Kupalarına atmayı planlayan bir takım görüntüsünde. Beşiktaş için son derece kritik bir karşılaşma çünkü zirvedeki rakiplerinden Sivasspor kendi sahasında Bursaspor ile, Trabzonspor Denizlispor ile ve Galatasaray Kocaelispor ile karşılaşacak. Bu üç ekibin de oynayacağı maçlardan galibiyetlerle ayrılamaları yakın ihtimaller olduğundan Beşiktaş olası puan kaybıyla kendisini bir anda zirvenin oldukça uzağında bulabilecek bir eşikte şu anda.

Beşiktaş'ta Holosko, Delgado ve Ekrem Dağ Gaziantep kafilesinde sakatlıkları yüzünden yer alamadılar. Yusuf Şimşek Delgado'nun yokluğunda bir kez daha onbirde yer bulacak kendisine büyük ihtimalle ve kesik yememek için bu akşam tüm hünerlerini sergilemek zorunda. Marcio Nobre Trabzonspor karşısında etkili bir performans ortaya koyamasada telafisi zor olan bu maçta kritik bir görev üstlenecek Beşiktaş için. Mustafa Denizli her olumsuz sonuçtan sonra ''Bu sene şampiyon biziz'' ya da ''En geç 26. haftada lideriz'' gibi antipatik demeçler vermeye devam ede dursun, eğer bu akşam Gaziantep'ten puan kaybıyla dönerse kredisi oldukça azalacak.

Beşiktaş için bu kritiklikte olan maç Gaziantepspor için aynı anlamları taşımıyor elbette. Bu haftaya gelene kadar zaten belli bir performans yakaladı Güneydoğu temsilcisi ve oldukça rahat olan konumlarını biraz daha güçlendirmek ve zirveye yaklaşmak için oynayacakları bir başka karşılaşma Beşiktaş maçı. Kazanamazlarsa etkisi yıkıcı olmayacak onlar için. Takımın beyni Rodrigo Tabata sarı kart cezalısı olduğu için bu karşılaşmada forma giyemeyecek ve Gaziantepspor'un en büyük eksiği de tabi ki yetenekli oyuncunun forma giymemesi olacak.

Beşiktaş bu akşam sezonun en kritik maçlarından birisini Gaziantepspor'a karşı oynayacak ve bakalım bu stresi yüksek maçtan istediği skorla ayrılabilecek mi?..

Hiç yorum yok: