8 Şubat 2009 Pazar

Artık Büyük Takım Küçük Takım Kalmadı!

Galatasaray, Kayserispor ile 1-1, Beşiktaş, Konyaspor ile 0-0 berabere kalırken, Fenerbahçe'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-0 kaybederek şampiyonluk yolunda oldukça büyük yaralar aldılar 19. haftanın sonunda.

Galatasaray Lincoln ile çıktığı maçta Kayserispor karşısında Nonda'nın golüyle öne geçse de özellikle Lincoln'ün bana göre ucuz bir şekilde oyundan atıldığı maçta (bu konuyla ilgili kuralı Ahmet Çakar gayet mantıklı bir şekilde anlatmış televizyonda duyduğuma göre) skoru korumayı başaramayarak maçtan son dakikada Mehmet Eren'in ayağından yediği golle 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Maçı izleyemediğim için genel olarak bir analiz çıkarmam zor ancak maçtan sonra yayınlanan basın bildirisi hakkında ayrı bir postta birşeyler söylemek isterim.

Fenerbahçe birisi ayırt edilememesi için ancak kör olunması gereken bir pozisyonda olmak üzere iki adet ofsayt golüyle ''belalısı'' İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a Olimpiyat Stadyumu'nda 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe için artık ne söylesek boş, sezon başından beridir hep aynı şeyler, hep aynı sözcükler... Bu sezon büyük bir mucize meydana gelmezse Fenerbahçe'nin yeni hedefleri Türkiye Kupası'nı kazanmak ve ligde ilk üçe girmek olmalıdır bana göre. Oynanan futbol hiç ama hiç umut vermiyor. Unutmadan o stadyumda maç oynanmasına izin veren Futbol Federasyonu'nu da tebrik ederim(!) Kar buz tamam da, o rüzgarın sahada oynanan futbolu nasıl etkilediğini yıllardır göremeyen gözler bu ülke futbolunu yönetiyorlar ya, ne demek lazım bilmiyorum.

Beşiktaş'ın deplasmanda Konyaspor ile oynadığı maçta son yılların en kötü maçı oldu hiç kuşkusuz. İzlediğim özetlerde Bobo'nun girdiği pozisyon hariç, izleyenleri heyecanlandıran bir pozisyon olmadı. Mustafa Denizli'nin de suyu yavaş yavaş ısınıyor gibi geldi bana ama tabi ki birkaç maçlık kredisi daha var. Özellikle haftaya Trabzonspor'a karşı kaybederlerse zirveyle aralarındaki fark 9 puana çıkacak ve işleri çok zorlaşacak.

3 büyükler bu aralar gerçekten zor günler yaşıyor ve Sivasspor ile Trabzonspor 3 büyüklerden ciddi şekilde uzaklaşmaya başladı puan anlamında. Ligin sonuna bu performanslarıyla girebilecekler mi bilmiyorum ama Turkcell Süper Lig 50 yıllık tarihinin en ilginç sezon sonu sıralamasına herhalde hiç bu kadar yaklaşmamıştı, postun başlığı yıllardır söylenen büyük bir klişedir ancak bu sezon gerçek oldu gibi duruyor saha sonuçları itibariyle...

Hiç yorum yok: