2 Şubat 2009 Pazartesi

Gövde Gösterisi...

Ankara Yenikent Stadyumu'ndaki maç başlamadan önce iki takımında puan cetvelinde bulundukları yerler bir hayli kritikti. Sivasspor'un beraberliği ile birlikte Trabzonspor liderin 3 Ankaraspor ise 5 puan gerisindeydi.

Özer Hurmacı'nın karşı karşıya kaldığı ama ustalık gerektiren vuruşu yapamadığı için Ankaraspor'un gole ulaşamadığı pozisyonla başlayan maçın 9. dakikasında Gökhan Ünal'ın daha önceki maçlarda sürekli denemesini yaptığı sol çarprazdan uzak köşeye şandel gol girişimi bu kez başarıyla sonuçlandı ve ''100 defa vursa ancak birini atar'' tezim gerçek oldu, gerçi yüz defa denemedi ama en azından bu vuruşun meyvesini en kritik maçlardan birinde almış oldu Trabzonspor. Bu golden sonra Trabzonspor'un artık kanıksadığımız oyun anlayışı olan, çok koşmak, mücadele etmek ve sahanın her yerinde uygulanan pres devreye girdi, Ankaraspor'u oldukça etkisiz kılan bu oyun anlayışının içerisinde zaman zaman Gökhan Ünal çok net pozisyonlar bulsada attığı goldeki klası konuşturamayarak skordaki farkı arttırmaya yardımcı olamadı. İkinci devrede ilk devreki oyun devam ederken Ankaraspor biraz daha fazla risk almaya başladı. Maçın üçte biri geride kalırken de iyi oynayan Yattara kenara gelip oyuna Alanzinho dahil oldu ve Yattara'nın bir başka versiyonu olduğunun anlaşılması uzun sürmedi. Selçuk İnan'ın 40 metrelik pasında Umut Bulut futbol kariyerinde yaptığı en iyi işi yaptı ve zor pozisyonda aşırtma vuruşuyla Trabzonspor'u 2-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonrada iş Alanzinho'nun yeteneklerini göstermeye çalışması ve al gülüm ver gülümle geçti.

Song ve Egemen'in uyumu artık tamamen oturmuş durumda Trabzonspor'da. İkinci baharını yaşayan Serkan Balcı'nın sözleşmesinin bir an evvel uzatılması gerekiyor artık, yönetimin elini çabuk tutması lazım yoksa büyüklerden biri O'na yeniden kanca atabilir. Cale hep bildiğimiz istikrarlı ve mevkisini dolduran Cale. Önümüzdeki hafta Ankaragücü maçında sarı kart görürse cezalı duruma düşecek Beşiktaş maçında ve sarı kartı görmemesi gereken ilk futbolcu O, zira Cale olmayınca takımın defans şablonu tamamen değişiyor, Egemen'in sola kayması ve tandeme Giray'ın girmesiyle. Umut ve Gökhan şu ana kadar atılan 26 golün 15'inin altına imzasını koyan futbolcular oldular cumartesi günü attıkları gollerle. Bu gollerin devamını bekliyoruz tabi ki.

Liderle puan eşitlendi yeniden. Galatasaray hemen ensede ve Beşiktaş ile Fenerbahçe dörder puan geriden takip ediyor. Uzun zaman olmuştu şampiyonluk için yarışmayalı, özlemişiz gerçekten.

Son söz Erman Toroğlu'na. Trabzonspor analizinde(!) ''Ligi ilk üç içinde bitirebilirler'' dedi. ''Hadi ya!'' dedim bende. Bence ilk yediye girerse başarı olur bordo mavililer!..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

gövde gösterisi tabi ya. okkk kadar ya.valla ama ankaraya helal olsun diyorum ben.bizle kafa kafaya gitti herifler.bizim tempoya bu kadar ayak uyduran takım ilk defa gördüm uzun zamandır.çok iyi takım ankara hakikaten.sezon başından beri iyi olduğumuzu göremeyen kör gözler vardı.hala da var.şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim şampiyonluk şansımız beşiktaş ve fenerbahçeden çok daha fazla.ukalalık olsun diye söylemiyorum bunu.izliyoruz göz var nizam var ikisindende iyi takımız.ama beşiktaşın ernst transferi gerçekten çok akıllıca beşiktaş açısından.beşiktaşın en ihtiyacı olan bölgesine çok doğru bi adam alındı.erman gerizekalısı ya trabzon ilk 3 e girer gibisine geliyomuş.beşiktaşla fenerbahçe ilk kaça girebilirmiş onun o futboldan anlamayan bel altına aklı çalışan düşüncelerine göre.rıdvan dilmen izliyorum ben.adam cm cm analiz yapıyor.erman anca mal mal konuşsun beni yarım rıdvanında 10 da 1 i kadar futboldan anlamıyor.

Faruk dedi ki...

Erman Toroğlu için sadece tek bir cümle kurmak istiyorum: Yıllarca anadoludan bir takım, Trabzonspor gelsin artık zirvenin gerisinde kalmasın diyordu, Sivas ve Trabzon ikisi birden geldi şimdi reyting derdine düştü, Sivas'ın, Trabzon'un şampiyonluğunda Fenerbahçe ve Galatasaray gibi rant elde edemeyecek otomatikman yorumlarıda buna endeksli hale geliyor o ilk üçü zorlar o beşinci olur gibi ama fazla takılmamak lazım bence...