22 Şubat 2009 Pazar

Umutsuz Vaka!

Fenerbahçe, Hacettepe galibiyetiyle ben de dahil olmak üzere birçok insanı bir anlamda kandırmayı başarmıştı aslında. Semih'in de takıma katılmasıyla birlikte bir ivme yakalanacağını ve yarışa yeniden dahil olacağını düşünmüştüm sarı lacivertli takımın ancak yanıldığımı ya da yanıldığımızı anlamam yalnızca 1 hafta sürdü.

Mile Jedinak'ın frikik golü tamamen bir şans golüydü ama golden sonra oynanan oyun Gençlerbirliği'nin işini yalnızca bu gole bırakmak istemediğini gösterdi. İlk yarının sonlarında ve ikinci yarıda inanılmaz net pozisyonları gole çeviremeyen kırmızılı siyahlı oyuncular şayet bir gol yeselerdi, gerçekten ''yazık oldu'' diyeceğimiz bir performansın altına imza atıp, fazlasını hakettikleri halde tek golde kazanmayı başardılar. Maçtan önce İlhan Cavcav'ın ''Kardeşi dayak yemiş çocuğun abisi ne yaparsa Gençlerbirliği'de onu yapmaya çalışacak'' demişti maçtan önce Fenerbahçe'nin Hacettepe'yi 7-0 yendiği maça gönderme yaparak. Gençlerbirliği bu galibiyetle hem bir nefes almış oldu, hem ''kardeşinin'' intikamını aldı, hem de Fenerbahçe'nin canını yakmış oldu.

Fenerbahçe'deki enteresanlıklar yazmakla bitmez de ben yalnızca bir konuya değinmek istiyorum. Fenerbahçe'de oyundan alındıktan sonra tepki göstermek bir moda haline artık. Alex'inden Güiza'sına, Kazım'ından Deivid'ine kadar herkes tepki gösteriyordu da Gençlerbirliği maçında sahada varlığı yokluğu belli olmayan Uğur Boral'da eldivenlerini falan fırlatıp söylene söylene oyundan çıktı ya, ben artık birşey demiyorum. Aragones disiplinli ve otoriter bir teknik direktör olduğu için Fenerbahçe'nin başına gelmişti ama sahadaki disiplini bırakın, sahadan çıkarken bile en ufak bir disiplin belirtisi göstermiyor sarı lacivertli oyuncular.

Önümüzdeki haftanın maçı Fenerbahçe ile Sivasspor arasında oynanacak ve belki de lig tarihinde ilk kez Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Trabzonsporlusu kısaca diğer büyüklerin hepsi Fenerbahçe'nin galibiyeti için dua edecek! Meğerse blog yazmaya en sıradışı sezonda başlamışım da haberim yokmuş!..

Hiç yorum yok: