2 Şubat 2009 Pazartesi

Olmuyor olmuyor!..

Geçen hafta Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda Trabzonspor'a karşı elde edilen 0-0'lık beraberliğin ardından Luis Aragones ''Oynayan oyuna bakınca bir puan için iyidir diyoruz'' açıklamasını yapmıştı. Bu hafta ilk yarıda yenildikleri Gaziantepspor'dan alınan bir puan içinde kelimesi kelimesine aynı açıklamayı yaptı ''Dede''!..

Geçen haftanın ıslıklanan oyuncusu Daniel Güiza bu hafta yine ilk onbirde sahadaydı. Arkasında Alex de Souza en büyük destekçidi konumundayken yavaş yavaş toparlanan Emre'de driplinglerle hücum hattına yardımcı olmaya çalışıyordu. Edu ve Gökhan Gönül'ün yokluğunda Yasin Çakmak ve Önder Turacı sahaya çıkmıştı Fenerbahçe'de. Kadroda ne kadar revizyon yaparsanız yapın, neyi değiştirirseniz değiştirin Fenerbahçeli oyuncuların ''isteksiz'' oyununu değiştiremiyorsunuz. Maça çıkmayı hiç istemeyen 11 kişi var sahada sanki. Özellikle Gökhan Gönül'de olmayınca Fenerbahçe'nin oynadığı oyun çekilmez hale geliyor. Uğur Boral takımın en çok mücadele eden yenilgiye ya da kötü oyuna gücü nispetinde baş kaldırmaya çalışan oyuncusuyken son birkaç maçtır hayalet gibi dolaşıyor sahada. Aragones'i futbolcuların sevmediği çok ama çok belli bana göre. Bu takıma neşter vurulacağı zaman kesinlikle ''Dede''den başlanmalı... Bu çok net artık.

Erman Özgür'ün attığı golden sonra (bu arada Erman'a gollerden sonra tribünlere hareket çekmek hiç yakışmıyor) Semih ve Alex işbirliğiyle gelen gol yalnızca acıyı hafifletebildi. Yürüyerek zirvenin dört puan gerisinde olan bu takımın biraz hızlandığı zaman zirveyi ele geçirmesi uzak bir ihtimal değil ancak her geçen maç bir geriye gidiş var maalesef ve bence kanayan yaranın ismi Luis Aragones.

Son söz Gaziantepspor'a. Bu motivasyonu ve oyunu ligin geneline yayarlarsa Avrupa Kupaları'nı zorlarlar, geçen hafta Trabzonspor'un hakettiğinden daha fazla hakettiler Kadıköy galibiyetini ancak başaramadılar. Kaçırdıkları pozisyonlar ve dramatik bir şekilde beraberliğe düşüşleri şevklerini kaçırmaz inşallah çünkü Nurullah Sağlam'ın elinde ''bor madeni'' gibi işlenmeye hazır tabiri caizse ''zımba'' gibi bir takım var...

Hiç yorum yok: