8 Şubat 2009 Pazar

Son Dakika ''Umut''u...

Son derece kritik bir karşılaşmaydı Ankaragücü maçı Trabzonspor için, hem Sivasspor'la olan puan puana yürüyüşün devamı için hem de önümüzdeki hafta oynanacak olan Beşiktaş maçından önce ekstra bir kayıp yaşamamak için.

Maçın daha ilk dakikası içinde üstüste iki topunu çizgiden çıkardı Ankaragücü savunması bordo mavililerin. Hücumu son derece fazla düşündü Trazonspor ve meyvesini Yattara'nın kullandığı son derece kötü duran topun ceza alanı içinde havalanması, ardından Egemen'in indirdiği topa bu sezonun sürpriz golcüsü Tayfun Cora'nın plasesi ile aldı. Golden sonra ciddiyet kayboldu tamamen, ataklar devam etti ancak hep cılız pozisyonlar olarak kaldı. 61. dakika kutlamalarıyla beraber Ankaragücü'de yavaş yavaş gol için gelmeye başladı Trabzonspor'un üstüne. Barbaros'un neredeyse taca gidecek olan şutu Selçuk İnan'ın ayağına çarparak şandel bir şekilde Tony Slyvia'nın koruduğu kaleye giderken, tüm Trabzonsporlular başlarını ellerinin arasına almıştı bile. Trabzonspor'un attığı golden sonra oynadığı kötü futbol, ciddiyetin kavranmasıyla birlikte yerini yine etkili futbola bıraktı ve rakip kale ilk onbeş dakika da olduğu gibi son onbeş dakika da abluka altına alındı. Maçın son dakikasında kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan'ın ''ölümcül'' ortasına Umut Bulut vurdu kafayı ve neredeyse gitmek üzere olan iki puan geri gelmiş oldu.

Hakan Kutlu'nun maçtan sonra kolbastının birkaç dakika ertelenmesine sebep olacak kadar süren şiddetli itirazları oldu. De Nigris'in ilk yarıdaki pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından alakası yok, bunu hemen belirteyim, Gökhan Ünal'ın pozisyonu ise çok net bir penaltı ancak İlker Meral De Nigris'in pozisyonunda kaldığı için Gökhan'ın pozisyonunu pas geçti. Hakemin ilk yarıdaki tek kritik yanlışı sadece bu değildi, Song'un kendini yerlere savurduğu pozisyonda da hiçbir teması olmamasına rağmen Barbaros Barut'u sarı kartla cezalandırdı. İkinci yarının son dakikasında Trabzonspor'un kazandığı faulde de Isaac net bir ''dirsek darbesi'' aldı ve pozisyon faulu gerektiriyordu. Yine de Hakan Kutlu ve Ankaragücülü oyuncuların tepkilerini normal karşılamak lazım çünkü Ankaragücü'nde bu aralar gerçekten tam bir kaos var.

Yattara geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yerini Alanzinho'ya bıraktı 60. dakika biraz geçtikten sonra. Alanzinho ilk onbire yerleşeceği zaman herhalde ilk tercih Gineli futbolcu olacak yedek kulübesi için. Ersun Yanal'ın maçtan sonra ''Trabzonspor taraftarı bir kez daha böyle bir maç yaşamayacak'' demeci ile beraber meşhur Vanspor maçına yaptığı vurgu çok hoşuma gitti. Ersun Hoca'da bu bilincin olması bence takdir edilmesi gereken bir durum.

Tayfun Cora attığı gol haricinde yine çok etkili bir futbol sergileyemedi. Selçuk'ta uzun süreden beri olduğu sahanın kötüleri arasındaydı. Yattara hemen hiçbir şey yapmadığı gibi ayağına gelen hemen her topu ezdi. Umut son derece etkisiz olduğu maçta attığı golle bir anda ''kahraman'' mertebesine yükselirken, Gökhan Ünal eski maçlarına nazaran biraz daha etkiliydi. Trabzonspor adına Hüseyin, Song, Egemen ve Alanzinho bana göre ''performans gösteren'' oyunculardı.

Ankaragücü'nün devre arasında Kocaelispor'dan transfer ettiği Semavi Özgür mükemmel bir futbol oynayarak sahanın en iyi futbolcusu oldu. Antonio De Nigris'in ise ne kadar etkili bir forvet oyuncusu olduğunu Cuma akşamı bir kez daha görmüş olduk. Barbaros Barut ise Baki Mercimek'i anımsatan futbol tarzı ve görüntüsüyle gecenin rengi oldu adeta.

Önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı için İstanbul Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda olacak Trabzonspor ve bakalım bu karşılaşmadan çıkacak sonuç zirve yarışını nasıl etkileyecek?..

1 yorum:

fatih dedi ki...

Trabzonspor sanırım artık şampiyonluğa inanmış bir takımla sahaya çıkabiliyor maçın genelinde vasatı aşamasada son iki haftadır kazanmasını biliyorlar buda şampiyonluğu arzulayan bir takım için gerekli olan bir özellik.Büyük maçları kazanamıyor olduşukonuşuldu Trabzonspor'un ama üç hafta önce Kadıköy'de şanssızlıklar ve beceriksizlikler sonucu bir puana razı olduklarınıda unutmamak gerekir .Buda gösteriyor ki TS büyük maçlarda da büyük takım gibi oynayabilmeyi başarıyor yeni transfer Alanzinho'nun da katkısıyla iyi bir ekip oluşlarını tescilliyecekler sanırım ama TS un en büyük eksiği golcüdür keşke Beşiktaş'dn Baruhan'ı alsaydılar en azından istedikleri yapıda bir gerçekten işi gol atmak olan santraforla çıkarlardı maça Gökhan'ın yerinde