19 Şubat 2009 Perşembe

Umutların Yeşerdiği Gece...

Galatasaray Bordeaux deplasmanına çıkarken eminim Galatasaray'a gönül verenler ciddi tedirginlikler yaşıyordu maçtan önce. Takımın durumu pek iyi sayılmazdı ve Bordeaux'da Fransa Ligi'nde ''İmparator Lyon''u sallayan ekiplerden birisiydi.

Maçın tamamına yakınını kontrol etmeyi başardı Galatasaray herşeyden önce. Zaten en önemlisi de buydu. Maça bana göre sürpriz bir şekilde ilk onbir başlayan Harry Kewell'ın ilk yarıda kaçırdığı gol çok net bir pozisyondu ve Avustralyalı oyuncu o pozisyonu gole çevirebilse Galatasaray işi daha ilk maçta bitirebilirdi. İzlemenizi şiddetle önerdiğim Chamakh başta olmak üzere Bordeaux takım halinde iyi değildi dün akşam. Biraz Diarra biraz da kaleci Rame gününde olan isimlerdi. Ayhan Akman iyi işler yaptı dün akşam, özellikle sol kanatta oynayan Arda'ya çok yardım etti. Baros'un pozisyonu bana göre penaltıydı ancak hakem daha kolayını yapıp Baros'un elle oynadığına hükmetti bir de sarı kart çıkardı Çek forvete. İkinci yarının sonlarında ''lütfen'' bir baskı kuran Bordeaux ise 0-0'a razı bitirdi maçı.

İkinci maç bu maç hiç oynanmamış gibi kabul edilerek başlayacak. Galatasaray kendi sahasında Bordeaux'u yenerse turu geçip deplasmanda NEC Nijmegen'i 3-0 yenen Hamburg'un rakibi olacak, gollü beraberlik ve mağlubiyet halinde elenecek. Galatasaray'ın şansı % 51'dir. Artı bir de seyirci avantajından gelir. Bakalım ikinci maçın sonunda Galatasaray mı yoksa Bordeaux mu gülen taraf olacak?..

Hiç yorum yok: