2 Şubat 2009 Pazartesi

İşkence...

Bu sezon Turkcell Süper Lig'i takip edenler için herhalde en zor iş oturup bir Beşiktaş maçını izlemek. İnönü Stadyumu'ndaki taraftar şenliği artık bir Beşiktaş maçını izlemek için en büyük mazeret, en azından benim için.

Holosko ve Bobo'nun kenarda oturduğu Beşiktaş maça Yusuf, Tello ve Nobre'li hücum hattıyla başladı. Zapotocny'nin cezasında da stoper mevkiinde Gökhan Zan görev almış durumdaydı. Pozisyonsuz ve temposuz bir maç izleyeceğimiz zaten maçın başında oynanan futboldan anlaşılıyordu. Beşiktaş'ın Trabzonspor'a ''Yattara çalımı'' atarak transfer ettiği Yusuf Şimşek formaya ısındığını gösterdi ve sorumluluk alarak takımını yönetmeye çalıştı. Tello birkaç maçtır ara verdiği tempolu oyununa bu maçta dönmeye çalıştıysa da arkadaşlarından yeterli desteği göremedi. Geleceği adına çok umutlu olduğum Serdar Özkan maalesef her geçen gün ''Sabri Sarıoğlu'' olma yolunda ilerlerken Kaptan Nobre ise bilindik fırsatçılığıyla yine ekmeğini taştan çıkarmaya çalışıyordu. Antalyaspor'un ''Hulkvari'' forveti Djiehoua Toraman'ı sağ baldırıyla etkisiz hale getirip Rüştü'nün soluna topu vurduğunda hakemden gelecek ''faul düdüğünü'' bekledim ancak düdük gelmedi, demekki hakeme göre pozisyon nizami bir şarjdı, Fildişi'li forvet topu direğe nişanlayıp Beşiktaş'ın önümüzdeki hafta oynayacağı maça PAF takımıyla çıkmasına izin vermemiş oldu! Bu pozisyondan birkaç dakika sonra Tello'nun jeneriklik golü ağlarla buluştu ve Beşiktaş tam zamanında gelen golle strese girmekten kurtuldu.

Skor üstünlüğünden sonra siyah beyazlılar tempoyu iyice düşürdü ve maç artık ''işkence'' halini aldı. 65. dakikadan sonra tv başındaki yerimi terketmişken önce Djiheoua'nın mutlak bir gol kaçırdığını ardından da son dakikada Rüştü'nün yaptığı bilindik hatalardan biriyle Antalyaspor'un golle burun buruna kaldığını öğrendim. Bir kere Rüştü yaptığı hatanın ardından kesinlikle elle oynamış ve net bir şekilde kırmızı kart görmesi gerekirken pozisyon atlanmış. Pozisyon hızlı geliştiği için hakem tarafından atlandı muhtemelen.

Üstüste evinde oynadığı iki maçtan 1-0'lık skorlarla 6 puan çıkardı Beşiktaş ancak gelecek adına hiç umut vermedi. Yusuf Şimşek ne kadar oynarsa Beşiktaş'ta o kadar oynayacak gibi hissediyorum. En azından Delgado dönene kadar. Mustafa Denizli Yusuf ve Delgado'yu aynı anda sahaya sürecektir ve bence bu büyük bir yanlış olacaktır...

Hiç yorum yok: