14 Şubat 2009 Cumartesi

Mikrofonlarımız Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda...

Ligin kader maçlarından biri daha oynanacak yarın akşam saat 19:00'da. Yeniden yapılanmanın olumlu sonuçlarını beklenenden erken almaya başlayan Trabzonspor, inişli çıkışlı bir grafik çizsede şampiyonluk iddiasını korumaya devam eden Beşiktaş ile İstanbul Beşiktaş İnönü Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş cephesinde maç öncesi büyük bir stres yaşandığına eminim. Özellikle zirveyle arada oluşan 6 puanlık fark maç öncesi yaşanacak stresin en büyük kaynağı. Olası bir mağlubiyette Trabzonspor ile Beşiktaş arasındaki puan farkı ligin bitmesine 14 maç kala dokuza yükselecek. Mustafa Denizli baskılı bir oyun tercih edip sonucu almaya mı çalışacak yoksa beraberliğin dahi iyi bir sonuç olabileceğini düşünüp, kontrollü bir oyunu mu tercih edecek bunu tahmin etmek oldukça güç. Eski Mustafa Denizli olsaydı, hücum futbolu oynayacağını, oyunu rakip yarı alana yıkacağını ve sonuç almaya gideceğini söyleyebilirdik ancak Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'a oynattığı futbol Ertuğrul Sağlam'ın oynattığı futboldan bile daha sıkıcı hale gelmiş durumda. Son üç maçında 7 puanı yalnızca 2 golle alıp, hiç gol yemediklerini göz önünde bulundurursak ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır herhalde. Beşiktaş'ın muhtemel kadrosunu tahmin etmek oldukça güç ancak yine de bir muhtemel kadro verelim:

Rüştü Reçber
Gökhan Zan
Tomas Zapotocny
İbrahim Üzülmez
Erkan Zengin
Fabian Ernst
Eduard Cisse
Ekrem Dağ
Rodrigo Tello
Yusuf Şimşek
Marcio Nobre

Trabzonspor'un ligdeki konumu Beşiktaş'a göre biraz daha rahat ancak en büyük sorun tabiki büyük takımlara karşı oynanan maçlarda alınan skorlar. Henüz zirvedeki takımların en altındaki Ankaraspor hariç tek bir galibiyet alamadı bile Trabzonspor. Rakibin gücüne göre oynadıkları enteresan bir oyun yapısı var bordo mavili takımın. Kocaelispor'a karşı Kocaelispor gibi, Sivasspor'a karşı Sivasspor gibi, Fenerbahçe'ye karşı Fenerbahçe'ye gibi oynayabiliyorlar. Mücadele gücünü maç boyunca üst düzeyde tutup, bir an olsun bile mücadele etmekten vazgeçmiyorlar. Kadro istikrarı sağlanmış vaziyette ve takımda müthiş bir birlik beraberlik var. Trabzonspor için ''hayat memat'' maçı değil bu maç ancak kazanırlarsa müthiş bir avantaj yakalamış olacaklar. Beşiktaş gibi önemli bir rakiple arasındaki farkı 9 puana çıkarmış olacak ve bir anlamda rakiplerini ''safdışı'' bırakmış olacaklar. Trabzonspor'un muhtemel onbiri ise:

Tony Slyvia
Rigobert Song
Egemen Korkmaz
Tayfun Cora
Hrvoje Cale
Hüseyin Cimşir
Selçuk İnan
Gustavo Colman
İbrahima Yattara
Umut Bulut
Gökhan Ünal

şeklinde artık kanıksadığımız düzende olacak. Kenarda Isaac Promise, Alanzinho, Ceyhun Gülselam ve Barış Memiş gibi oyuncularda kendilerine görev verilmesini bekleyecek.

Beşiktaş - Trabzonspor maçı bana göre az golün olacağı, belkide hiç olmayacağı bir maç olacak ancak ne kadar beraberlik koksada, Beşiktaş saha ve seyirci avantajı, aynı zamanda kazanmak zorunda olduğu için, Trabzonspor ise mücadeleci ve inatçı oyun yapısı ile bu karşılaşmayı lehlerine çevirebilecek güçteler.

Şayet Trabzonspor maçı kazanırsa İnönü Stadyumu'nda oynanacak olan kolbastı, bu sezonun en değerli kolbastısı olacak hiç kuşkusuz...

3 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Birşey soracağım sana.. Serkan Balcı çok iyi oynamaya başlamışken Tayfun'un yedeği nasıl olabildi.. Serkan'ı hiç bu kadar iyi oynarken görmemiştim bir anda kesik yedi anlamadım...

Faruk dedi ki...

Serkan Balcı geçen hafta sakattı ve oynamadı. Biliyosn bizim Ankaragücü'ne ilk golümüzü Tayfun attı ve o maç iyi oynadı. Forma adaleti diyelim ama bence Tayfun sağbek oynayacaksa kesinlikle Selçuk'un kesilip Serkan'ın onbir çıkması lazım.

fatih çimen dedi ki...

İnönüde kolbastı oynamaya niyetlenmiştiniz ama top bile oynıyamdınız sayın admin Fenerbahçe'yi elinizden kaçırıp 1 puana razı olmak zorunda kalmıştınız ama İnönüden 1 puan kurtardınız tebrikler