6 Şubat 2009 Cuma

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final İkinci Maçları...

Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçları salı, çarşamba ve perşembe günü oynanan dört karşılaşmayla sona erdi. Sivasspor, Ankaraspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yarı finale yükseldiği maçlara bir kez daha bakalım:

Sivasspor - Galatasaray: Turun favorisi tabi ki Galatasaray olmalıydı ancak sarı kırmızılı takım hem rakibin üst düzey performansına hem de sakatlıkların oldukça fazla olması nedeniyle oluşturamadığı ideal kadrosuna elendi. İlk maçtan 1-1'lik beraberlik çıkarıp Sivas'a oldukça avantajlı dönen ''Yiğidolar'' maçın başlarında yedikleri şok gole rağmen oyundan düşmeyip belki de Fortis Türkiye Kupası'nın en güzel golüyle beraberliği yakaladıktan sonra oyunun hakimi olsalar da istedikleri golü bulamadılar. Penaltı atışlarında da saha ve seyirci avantajını iyi kullanıp Galatasaray'ı kupanın dışına itmeyi başardılar. Sivasspor'un kazancı büyük ama söylenene göre iki maç ceza alacak olan Mehmet Yıldız olmadan çıkacakları iki maç var. Kocaelispor ve Bursaspor. Benim kendi tezime göre Mehmet Yıldız olmadan Sivaspor'un gücü %30, %40 arası düşer. Bakalım puan kaybı yaşayacaklar mı bu iki maçta?

Ankaraspor - Denizlispor: Son beş dakikasında korkulu rüya görse de Ankaraspor Denizlispor'u devirip yarı final vizesi almayı başardı ve tarihlerinin en başarılı sezonunu geçirmiş oldular. Bu turda eşleşecekleri her takımı eleme şansları var bana göre. Özer Hurmacı'nın performansında ara sıra düşüşler olsa da (ki bu çok normal, bir gün Fenerbahçe'ye öbür gün Galatasaray'a transfer haberleri çıkan hangi futbolcu olsa başı döner) Denizlispor maçında sorumluluk alarak iyi bir futbol oynadı. Bilal Kısa'nın golü de bana eski Tümer Metin'i anımsattı. Buffon dahi olsa o topu çıkaramazdı. Gerçekten sert bir sol ayağı var eski Fenerbahçeli oyuncunun.

Beşiktaş - Antalyaspor: Bu sezon Antalyaspor ile tam beş kez karşılaşan Beşiktaş bu maçların hepsini kazanmayı başararak NBA tabiriyle rakibini süpürdü. Yalnızca ligin ilk haftasında oynadıkları maçta zorlayabilmişti Antalyaspor Beşiktaş'ı. Geri kalan maçları siyah beyazlılar rahat tempoda kazanmasını bildiler. Ligin ikinci yarısında oynadıkları yedi resmi maçı da kazanmayı başaran siyah beyazlılar da bir toparlanma süreci olduğu çok açık gözüküyor. Bakalım yeni statünün en başarılı takımı olan Beşiktaş bu sezon bu kupaya uzanabilecek mi? Unutmadan; Beşiktaş şu ana kadar oynadığı tüm maçları kazandı bu sezon Fortis Türkiye Kupası'nda.

Bursaspor - Fenerbahçe: İlk maçı 1-0 kaybederek ikinci maç için sahaya çıkan Bursaspor Alex de Souza'ya teslim oldu dün akşam. Bir kez daha gördük ki Alex varsa Fenerbahçe'de var, Alex yoksa Fenerbahçe'de yok. Dün akşam bu sezonki en rahat deplasman galibiyetini aldı Fenerbahçe ve yıllardır uzanamadığı bu kupayı bu sezon kazanmak istiyorlar. Bana göre Fortis Türkiye Kupası maçlarını ayrı bir özen ve itinayla oynuyorlar. Fenerbahçe için söylenebilecek en anlamlı şey, Beşiktaş gibi onlarında oynadıkları tüm maçları kazanmış olması ve yedikleri tek golü dün akşam 84. dakikada ağlarında görmüş olmaları. 6 maçta yenen yalnızca 1 gol bence rakiplere verilebilecek en büyük gözdağı...

Hiç yorum yok: