5 Şubat 2009 Perşembe

Dönmek İstemiyorum.

Manchester United'ta efsaneleştikten sonra Alex Ferguson'un gazabına uğrayıp kendisini Real Madrid'de bulan, burada Zidane, Roberto Carlos, Raul ve Figo gibi futbol oyunun kendisi kadar efsane olmuş oyuncularıyla ''El Galacticos''un bir parçası olan David Beckham sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Ligi MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'ye transfer olmuştu. Bu ülkede de basının özel ilgi gösterdiği, ayak topunun yeni kıtada biraz daha sevilmesini sağlayan Beckham Milan'ın teklifiyle birlikte İtalya'ya ''kiralık'' olarak gitmişti.

Sözleşmesi yalnızca mart ayına kadardı ancak görünen o ki Milan David Beckham'dan gayet memnun ve bonservisini almak istiyor. Bu konudaki görüşü Beckham'a sorulunca Beckham çok net bir ifadeyle A.B.D'ye geri dönmek istemediğini beyan etti.

Yakışıklı futbolcu tabi ki geri dönmek istememekte son derece haklı. Paraya öyle fazla ihtiyaç duyacak bir adam değil. Kariyerinin son deminde Milan'da ortama hızlıca ayak uydurup takımının UEFA Kupası listesinde de adını görünce gelecek adına oldukça fazla ümitlendiği kesin. Bu sayede İngiltere milli takımına da geri dönebilecek ve göz önünde olacak hiç kuşkusuz. (Galaxy'de oynarken milli takıma çağrılmışlığı var ama burada forması hemen hemen garanti gibi olur.)

David Beckham Los Angeles Galaxy kulübüne minnettar olduğunu ve İtalya'da kalmak istediğini söylese de tabi ki burada son kararı A.B.D kulübünün temsilcileri verecek ancak Beckham'ın Milan'dan ayrılması bu açıklamadan sonra oldukça zor görünüyor...

1 yorum:

Melih Kazdağ dedi ki...

Beckham'ın yakışıklılığı ve sansasyonel hayatı bence futbolunun önüne geçmişti yıllardır.Bence dünyanın en iyi oyuncularından biridir ve futbol kalitesini göstereceği bir takımda oynamak istiyor.Tabi Milan da onun gibi kaliteli bir oyuncuyu ucuza kapatmak istiyor.Şu anda Sözleşme Fesh bedeli 10-20 milyon avro arasında konuşuluyor.Zaten Amerikan klubü kabul etmezse önümüzdeki aralıkta serbest kalacak;bunun için Milan'la anlaşacaklardır.