5 Şubat 2009 Perşembe

Madison Square Garden'ın 2. Fatihi...

Kobe Bryant'ın Madison Square Garden'da attığı 61 sayıdan ve Michael Jordan'ın rekorunu tarihe gömdüğünden bahsetmiştim iki gün önce. İki gün sonra bu kez LeBron geçti Madison Square Garden'dan. Attığı sayı Kobe kadar değildi ama yaptığı iş daha büyüktü. LeBron New York Knicks karşısında 52 sayı 11 asist ve 10 ribaundluk performasnla triple-double yaptı. Kariyerinin 21. triple-double'ını yapan genç forvet, Michael Jordan ve Kobe Bryant ile birlikte Madison Square Garden'da 50 sayı barajını geçen üçüncü oyuncu oldu ayrıca 1975 yılında Kareem Abdul Jabbar'dan sonra bu salonda ilk triple double'ı gerçekleştiren performansın altına da imza atmış oldu.

Bütün bunlar bir tarafa olaya bir de New York cephesinden bakmak lazım. Mazallah ne zaman bir süper yıldız Madison Square Garden'a adım atsa Knicks'i silindir gibi ezip geçiyor. 61'ler, 52'ler havada uçuşuyor. Herhalde bu tip rekorlarla anılan bir salonda New York Knicks formasıyla sahada olmak oldukça büyük psikolojik sorunlar yaratabilir o formayı giyen basketbolcularda.

Kobe ve LeBron'dan sonra bakalım 50 sayı barajını aşabilmek için özel bir gayret gösterecek başka bir oyuncu çıkacak mı?

Hiç yorum yok: