6 Şubat 2009 Cuma

Zirve Aşkına...

Ligin ikinci yarısına Kadıköy'deki 0-0'lık Fenerbahçe beraberliğiyle başlayan, ardından zirve takipçilerinden Ankaraspor'u deplasmada 2-0 yenen Trabzonspor önümüzdeki hafta İstanbul'da Beşiktaş ile oynayacağı maç öncesinde bu hafta biraz soluklanmak üzere Ankaragücü'nü Trabzon'da ağırlıyor.

Ligin ikinci haftasında rakibiyle oynadığı karşılaşmayı Yattara ve Selçuk İnan'ın golleriyle 2-1 kazanmıştı Trabzonspor. Ankaragücü'nün durumu hiçte parlak değil bu aralar ve belki de ligin en zayıf halkası pozisyonundalar bu dönem. Gökhan Emreciksin'i Fenerbahçe'ye vermelerine rağmen ara transferde 7 futbolcu transfer ederek uzun süredir aralıksız mücadele ettikleri Turkcell Süper Lig'de tutunmaya çalıştılar. Bu transferlerin tabiki en önemlisi Meksikalı golcü Antonio De Nigris. Trabzonspor'un rakip takımda belki de özel önlem alması gereken tek futbolcu De Nigris olacak bu akşam. Trabzonspor'un sahaya çıkması muhtemel kadro ise:

Tony Slyvia
Rigobert Song
Egemen Korkmaz
Hrvoje Cale
Serkan Balcı
Hüseyin Cimşir
Selçuk İnan
İbrahima Yattara
Gustavo Colman
Gökhan Ünal
Umut Bulut

Tabi bu kadronun içine Alanzinho'nun da girmesi muhtemel ancak sezon başından beridir ilk onbir tercihini hemen hiç değiştirmeyen Ersun Yanal'ın Brezilyalı oyuncuya ilk onbirde şans verip vermeyeceğini ancak maç başlarken öğrenebileceğiz. Alanzinho'nun takıma girebilmesi için başta Umut Bulut olmak üzere, Gustavo Colman, İbrahima Yattara, Selçuk İnan veya Hüseyin Cimşir'den birisini yedek kulübesinde görmemiz gerekecek. Bence Ersun Hoca şablonu bozmayarak Alanzinho'yu yine kenarda oturtacaktır ancak onbire alacaksa ilk onbirden kesilmesi gereken oyuncu Umut Bulut olmalıdır bana göre.

Rakip zayıf gözükse de Trabzonspor'un bu maçı küçük görmek gibi bir şansı yok. 6 takımın mücadele ettiği şampiyonluk yarışında özellikle bu tip maçlarda kaybedilen puanlar sonraları çok aranır. Vanspor faciasını tüm Trabzonsporlular her daim hatırlar. Bu akşam Ankaragücü'nü geçerek önümüzdeki hafta oynayacağımız Beşiktaş maçını beklemeye koyulacağız. Ankaragücü maçını kayıpsız geçmek tabi ki en büyük temenni...

Hiç yorum yok: