18 Şubat 2009 Çarşamba

Bordeaux - Galatasaray

Eskiden ülke olarak büyük bir heyecanla beklenirdi herhangi bir Türk takımının Avrupa Kupası maçları. Gazeteler haftalar öncesinden bu maçı yazmaya başlar, millet olarak o havayı solurduk. Özellikle takım sayısının azaldığı çeyrek finallere, yarı finallere merdiven dayanıldığı günlerde...

Bordeaux - Galatasaray maçının tarihi sessiz sedasız geliverdi. Bu yıl Galatasaray diğer temsilcilerimizin çabuk dökülmelerine istinaden Türkiye'den şubat ayını Avrupa'da görebilen tek kulüp olma özelliğine sahip oldu. Metalist Kharkiv'in dahi performans gösterip lider çıktığı bana göre zor grubundan alnının akıyla sıyrılmayı başardı Galatasaray ve deplasmanda oynadığı iki maçı da 1-0'lık skorlarla kazanmayı başardı. Rakipleri de Avrupa piyasasında üç aşağı beş yukarı Bordeuax ile aynı ayarda olan Benfica ve Hertha Berlin'di. An itibariyle ligde gösterilen performans pek iç açıcı olmasada Galatasaray'ın Avrupa Kupaları'nda oturmuş bir görüntüsü var ezelden beridir. En kötü kadrolarla bile Şampiyonlar Ligi'nde iyi sonuçlara imza atmış, Bordeaux'dan üç beş gömlek üstün takımlara karşı kazanılmış maçlara çıkmış bir kültürleri var.

Yukarıda bahsettiğim herşey tabiki geçmişte kaldı ve Galatasaray bu turu geçebilmek için Bordeaux engelini aşmak zorunda. Bu akşam saat 21:45'te Chaban Delmas Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşmada Galatasaray için muhtemel onbir tahminim:

Morgan De Sanctis
Fernando Meira
Servet Çetin
Sabri Sarıoğlu
Volkan Yaman
Ayhan Akman
Mehmet Topal
Arda Turan
Barış Özbek
Cassio Lincoln Soarez
Milan Baros

şeklinde ancak sakatlığı geçmesine rağmen ''yüzde yüz hazır değilim'' diyen Harry Kewell'da bu maçta sahaya ilk onbirde çıkabilir. Hakan Balta ve Serkan Kurtuluş ile birlikte müzmin sakat payesini yakıştırabileceğimiz Tobias Linderoth'ta bu karşılaşmada sakatlıkları nedeniyle görev alamayacaklar. Bordeaux takımında Gourcuff, Diarra ve Cavenaghi gibi futbolu yakından takip edenlerin aşina oldukları isimlerle birlikte benim özellikle çok beğendiğim Chamakh dikkat edilmesi gereken tehlikeli futbolcular olarak göze çarpıyor. Chamakh'ı biraz dikkatli izlemenizi öneririm. Bu adam Galatasaray'ın Nonda'nın penaltısıyla öne geçip 2-1 kaybettiği UEFA Kupası grup karşılaşmasında ikinci yarı oyuna girmiş ve adeta tek başına maçı alıp götürmüştü. Televizyonda ''Avrupa'dan Futbol'' tarzı programlara denk geldikçe de bu adama gözüm hep takılır o zamandan beri.

Bordeaux - Galatasaray maçı iki takım içinde son derece zorlu geçmeye aday bir karşılaşma. Muhtemelen tek gol ya da iki gol görebileceğiz bana göre çünkü iki takımda kontrollü bir oyunu tercih edip hamlenin karşı taraftan gelmesini bekleyebilir.

Bu akşam Bordeaux'un olduğu kadar Galatasaray'ın da maçı kazanma şansı olduğunu düşünüyorum. Bu tip maçları özellikle Galatasaray lig maçlarından pek bir farklı oynar sıklıkla ve bu akşam da bu ''farklı'' oyunlarından birini sergileyebilirse Bordeaux öyle ahım şahım bir rakip değil bana göre. Temsilcimize Fransız rakibi karşısında başarılar diliyorum...

1 yorum:

fatih çimen dedi ki...

Galatasaryın bu sezon oynadığı en iyi 2 maç bana göre UEFA kupasında oynadığı deplasman maçlarıdır bu nedenle Galatasaray ne kadar kötü günler geçirsede bence kazanmaya bordeaux dan daha yakın ..